28 Οκτ 2008

Μία στο Εκατομμύριο

Κακώς ξεχνάμε συχνά πως αυτό που γίνεται μία φορά στο εκατομμύριο, όντως, γίνεται μία φορά στο εκατομμυριο. Όπως το Θρασύβουλος-ΑΕΚ. Δεν είναι γκαντεμιά - είναι μοιραίο κι αναπόφευκτο.

Ανεπιφύλακτα προτείνω στον καθένα να δει ή να ξαναδεί το ματς. Με άριστα το 10, εκτός από Τζιμπούρ,ίσως Ζορμπά και σίγουρα τον Αλεξό, όλοι οι παίκτες παίρνουν από 8 και πάνω. Στο 1ο ημίχρονο, η εμφάνιση μας στη παιδική χαρά της Φυλής είναι για σεμινάριο –με μοναδική παραφωνία ίσως τις στιγμές αδράνειας και χαλαρότητας στο τελείωμα της φάσης, σύμπτωμα βέβαια της απόλυτης υπεροχής. Στην ομάδα που θα καταλήξει ο Δώνης, όταν με το καλό μας ξεφορτωθεί, θα του πρότεινα αντί για βίντεο της Άρσεναλ, να δείχνει στους παίκτες του αυτό το ματς της ΑΕΚ.

«Ναι αλλά στο 2ο ημίχρονο η ομάδα κατάρρευσε», θα μου πεις. «Ξαναδές το ματς» θα σου επαναλάβω. Σοβαρή εμφάνιση και πάλι, καλοδουλεμένες επιθέσεις κυρίως από τα πλάγια, όμορφες ατομικές πρωτοβουλίες, αλληλοκάλυψη και πολύ τρέξιμο στο κέντρο, σωστές τοποθετήσεις στην άμυνα, απόλυτη κατοχή μπάλας. Ακόμα και στο τελευταίο τέταρτο, όπου αφενός οι Θρασύβουλοι είναι σε κατάσταση Μπολτ λίγο πριν το τερματισμό στο κατοστάρι, κι αφετέρου οι δικοί μας προσπαθούν να καταλάβουν αν οι συγκινητικοί οπαδοί μας βρίζουν τους ίδιους ή μόνο το προπονητή, και πάλι καταφέρνουμε και βγάζουμε όμορφες φάσεις, με ορθόδοξη ανάπτυξη και ψύχραιμες ως επί το πλείστον επιλογές.

«Και τι συνέβη τότε;» Η μία εκδοχή είναι το «η ΑΕΚ προφανώς χαλάρωσε» που επαναλάμβανε συνεχώς ο Λυκουρόπουλος προς το τέλος και αναμασήθηκε σε όλα τα ρεπορτάζ του αγώνα. Βέβαια αν η ΑΕΚ είχε όντως χαλαρώσει, ο Λυκουρόπουλος θα έλεγε «η ΑΕΚ χαλάρωσε». Επειδή όμως δεν βλέπει κάτι τέτοιο, και αδυνατεί να εξηγήσει αλλιώς την ανατροπή, καταφεύγει στο κλισέ και σαν στον εαυτό του λέει «προφανώς χαλάρωσε (και δεν το πήρα είδηση)» . Η άλλη εκδοχή είναι ότι από ένα πέναλτι από το τίποτα (αυστηρό) κι ένα φάουλ από το τίποτα (ανύπαρκτο) στις μοναδικές φορές που πέρασε το κέντρο με αξιώσεις, σχεδόν άθελά του ο Θρασύβουλος μπήκε ξανά στο ματς στο πρώτο κιόλας δεκάλεπτο του 2ου ημιχρόνου. Για να έρθει το 71’, κι ενώ μέχρι τότε ο ρυθμός κι η δυναμική του ματς ελάχιστα έχουν αλλάξει, οπου ο wellington ντριπλάρει σε 9 δευτερόλεπτα 7 παίκτες (υπολογίζοντας και αυτούς που πέρασε δύο φορές αλλά και τον εαυτό του). Μία μέρα θα το θυμόμαστε και θα γελάμε. Δεν περιμένω να είναι αύριο, αλλά ελπίζω να μην είναι ούτε τη μέρα της κηδείας της αγαπήμενης μας ομάδας.

Κι ένα τελευταίο προς αποφυγή παρεξηγήσεως: φυσικά και έκανε καλά ο Ντέμης και τα έχωσε στους παίκτες. Δεν περιμένω να πάει να τους συγχαρεί επειδή έπαιξαν ωραία. Όπως καλώς θα τα έχωνε ο καθένας μας στον εαυτό του αν αστοχούσε σε άδειο τέρμα από μισό μέτρο έχοντας περάσει 8 παίκτες σε 9 δευτερόλεπτα, σπάζοντας και το ρεκόρ του wellington. Αλίμονο όμως αν αυτό μας έκανε να συμπεράνουμε ότι είμαστε άχρηστοι και να αμφιβάλλουμε ότι τις επόμενες 999.999 φορές θα το βάλουμε. Δεν είναι θέμα «στήριξης της ομάδας», «στήριξης του προπονητή» ή δεν ξέρω γω τι. Παραπάτησες, έφαγες σαβούρα κι έγινες ρεζίλι. Εν τέλει είναι θέμα χιούμορ –είναι θέμα ποδοσφαιρικού πολιτισμού.

6 σχόλια:

Amethystos είπε...

Απορώ με τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό..
Δηλαδή ποδοσφαιρικός πολιτισμός σημαίνει:
1)Να πάει ο οπαδός στο γήπεδο ενώ ΔΕΝ βλέπει θέαμα
2)Να βλέπει την ομάδα του αδιάφορη αλλά να ενθαρρύνει ποδοσφαιριστές που δεν έχουν ιδέα της ιστορίας της ομάδας
3)Να μην αγανακτεί ποτέ με τη διοίκηση τους παράγοντες και τα ΜΜΕ

Συγγνώμη αλλά όσο και να αγαπάω τον χασάπη της γειτονιάς μου δεν είμαι διατεθειμένος να τρώω συνέχεια ΣΑΠΙΟ ΚΡΕΑΣ...
Είμαι απολίτιστος και θα τρώω μόνο ρύζι και χόρτα αφού δεν γίνεται αλλιώς.
Καλά κάνουν οι γάβροι και μας φωνάζουν συνέχεια "αντε γεια".

Stel είπε...

Περί πολιτισμού:

1. Και στο σινεμά συχνά πέφτεις σε μπαρούφες. Ξαναπάς όμως γιατί σ’αρέσει ως χόμπι και το αγαπάς. Αλλιώτικα το κόβεις και το γυρίζεις στο θέατρο. Κανείς δε σε υποχρεώνει.

2. Αν η ομάδα ήταν αδιάφορη δεν θα είχε βάλει 3 στο πρώτο ημίχρονο. Όσο για την ιστορία, αυτή οφείλουν να την ξέρουν οι οπαδοί, η διοίκηση και άντε και ο προπονητής. Οι παίχτες, καλώς ή κακώς, είναι επαγγελματίες που έρχονται και φεύγουν και σταδιακά δένονται ή όχι με την ομάδα. Ο Σαβέβσκι λόγου χάρη δεν ήρθε Αεκτζής από τα Σκόπια, αυτά τα 20 χρόνια, δίπλα στην ομάδα, έγινε... Ιστορία, άλλωστε, έχει και ο Θρασύβουλος: Έτος ίδρυσης το 1938! Ο Γουέλινγκτον δεν νομίζω ότι το ξέρει.

3. Ποιός είπε να μην αγανακτεί κανείς με τη διοίκηση; Προτάσσοντας τη λογική βέβαια και συγκρίνοντας καταστάσεις. Κάποτε είχαμε τον Ψωμιάδη...

Η ομάδα 2 μήνες πριν κέρδιζε τον Παναθηναϊκό και τον Απρίλη έβαζε 4 στο γάβρο. Άλλος χασάπης ήταν τότε;

Ψυχραιμία, όπως λέει κι ο Ζήκος...

Ανώνυμος είπε...

Απορώ που τα είδες όλα αυτά...''Με άριστα το 10, εκτός από Τζιμπούρ,ίσως Ζορμπά και σίγουρα τον Αλεξό, όλοι οι παίκτες παίρνουν από 8 και πάνω. Στο 1ο ημίχρονο, η εμφάνιση μας στη παιδική χαρά της Φυλής είναι για σεμινάριο –με μοναδική παραφωνία ίσως τις στιγμές αδράνειας και χαλαρότητας στο τελείωμα της φάσης, σύμπτωμα βέβαια της απόλυτης υπεροχής.''..Που είδες την εμφάνιση σεμινάριο???είσαι σοβαρός???το πρώτο γκολ είναι καθαρά ατομική ενέργεια και θέμα κλάσης του Σκόκο.Στο δεύτερο γκολ ο Μπλάνκο δείχνει τον αλτρουισμό του για άλλη μια φορά και βγάζει μόνο τον Τζιμπούρ που..κατάφερε και το έχασε!!!Στο τρίτο γκολ μόνο ήταν εξαιρετική ομαδική προσπάθεια.Κατά τα άλλα,στο πρώτο ημίχρονο δεν έγινε το παραμικρό που να δικαιολογεί το σεμινάριο..ούτε αυτοματισμοί,ούτε πάσες στα 2 μέτρα,ούτε κάθετες πάσες,παρά μόνο από εξάρσεις του Καφέ!Ο Ζορμπάς το παιδάκι ήταν θετικός,ο Τζιμπούρ δεν υπήρχε (αν και προσπάθησε και έτρεξε χωρίς να πάρει και τις σωστές πάσες βέβαια),ο Γεωργέας ήταν εκτός τόπου και χρόνου,ο Μαιστόροβιτς δεν ενέπνεε για άλλη μια φορά εμπιστοσύνη..Συνεχίζεις να γράφεις τα απίστευτα..''Σοβαρή εμφάνιση και πάλι, καλοδουλεμένες επιθέσεις κυρίως από τα πλάγια, όμορφες ατομικές πρωτοβουλίες, αλληλοκάλυψη και πολύ τρέξιμο στο κέντρο, σωστές τοποθετήσεις στην άμυνα, απόλυτη κατοχή μπάλας.''..Θεωρώ,μετά συγχωρέσεως,το άρθρο σου για γέλια.Ποιά σοβαρή εμφάνιση?????Πού'ν την?????Που έφαγαν 3 γκολ σε 25'?????Που με το που μπήκε ο Θρασύβουλος πέταγε σπίθες και η ΑΕΚ είχε μπει σαν χεσμένη?????Ποιες όμορφες ατομικές πρωτοβουλίες?????Που τις είδες πάλι αυτές?????Γιατί μια αν γινόταν,μια,θα ήταν 0-4 το σκορ.Ποια αλληλοκάλυψη?????χαχαχαχαχαχα!!!!!Τρεχάτε ποδαράκια μου ήταν όλοι..Ο Γεωργέας φρόντισε να τον βρίσουν όλοι (και δε το αξίζει αυτό ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής) γιατί έκανε το ένα λάθος μετλα το άλλο..ο Αλεξόπουλος ήταν σε άλλο γήπεδο..ο Σκόκο ξεχνουσε να καλύψει πίσω..ο Πελετιέρι συνέχισε τις κάτω του μετρίου εμφανίσεις και μόνο ο Καφές ήταν θετικός στα μαρκαρίσματα του...Καμία σωστή τοποθέτηση..ΚΑΜΙΑ..Απόλυτη κατοχή???????χαχαχαχαχα!Είσαι απίστευτος...Με το ζόρι είχε κατοχή η ΑΕΚ..και με τον Θρασύβουλο αυτό είναι απαράδεκτο..

Σε ένα μπλογκ,ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι του κατέβει,όπως κάνεις εσύ,ας πούμε,stel.Όμως δεν έχεις δικαίωμα να προκαλείς το δημόσιο αίσθημα με όσα γράφεις...και ούτε να υποχρεώνεις τους επισκέπτες σε ανθυποβολή με τον αλαζονικό τίτλο στο μπλογκ ''Ακαταλληλο για γραφικους, μιζερους και ξερολες οπαδους. Γιατι η ομαδα δεν αντεχει αλλη γκρινια... ''..λες και εσύ είσαι ο αμέμπτου ηθικής φίλαθλος που με την άποψη του κάνει καλό στην ομάδα..η απάντηση μου είναι πως η άποψη σου είναι αβάσιμη καθώς προφανώς παρακολούθησες άλλον αγώνα.

Φιλιά

Chris είπε...

Επίμετρο:

Αγαπητέ σταύρο,

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι το μπλογκ έχει δύο συντάκτες κι αυτός που σε εκνεύρισε τόσο είμαι εγώ και όχι ο stel.

Θα σε συμβούλευα και πάλι να ξαναδείς το ματς κάποια στιγμή για να διαπιστώσεις ότι στο 1ο ημίχρονο το σκορ θα μπορούσε να είναι άνετα 0-6 (θα έπρεπε ίσως, αλλά εδώ η κριτική γίνεται παράνοια) και η ανατροπή του σκορ στο 2ο προέρχεται από ένα ανθρώπινο όσο και ανόητο λάθος ενός καλού μας αμυντικού κι άλλο ένα του διαιτητή. Ούτε από «χεσίματα», ούτε από «σπίθες» -καλές οι μεταφορές αλλά όχι ως υποκατάστατα επιχειρημάτων. Αν θες βέβαια μπορείς να τους "σταυρώσεις" και τους δύο. Όπως και το σκόκο που «ξεχνούσε να καλύψει πίσω» (ζήτημα να πέρασε τρεις-τέσσερεις φορές το κέντρο ο Θρασύβουλος), το μπλάνκο που έδειξε «αλτρουισμό» (αλήθεια, γιατί ο αλτρουισμός δεν συνιστά ομαδική προσπάθεια;), το Μαιστόροβιτς «που δεν εμπνέει» (άλλη κενή πιπίλα αυτή): έχω δει σε κάθε περιπτωση χειρότερα.

Καταλαβαίνω ότι η ανάγνωση μου σου φαίνεται εκτός πραγματικότητας, σου θυμίζω όμως ότι η αντικειμενικότητα το έχει αυτό. Προφανώς και υπερβάλλω ως προς το «σεμινάριο» αλλά, προφανώς πάλι, το κάνω επειδή η θέση του άρθρου μου δεν είναι ένα ηττοπαθές «εντάξει, δεν παίξαμε κι άσχημα, καλή ομαδούλα κι ο Θρασύβουλος» αλλά ένα τσαντισμένο «δεν ξανάγινε αυτή η γκαντεμιά!». Το θέμα είναι να ξέρεις να τσαντίζεσαι –να μην ισοπεδώνεις και να μην καταφεύγεις σε κουταμάρες του στυλ «τρεχάτε ποδαράκια μου ήταν όλοι». Ειδικά εν μέσω των γραφικών κραυγών «βγαλτε τις φανέλες» «παραιτηθείτε» και του γενικότερου άρρωστου κλίματος που θα συμφωνείς κάνει μόνο κακό.

Χαχαχαχαχα!!! Τίποτα, κάτι θυμήθηκα. Για να το κλείσουμε, κανείς δεν σε υποχρεώνει όπως και να’χει να διαβάζεις το συγκεκριμένο μπλογκ, οπότε άστα τα περί δημοσίου αισθήματος κι ανθυποβολοχαγών.

Φιλικά

Ανώνυμος είπε...

Σύγκρουση 2 διαφορετικών φιλοσοφιών και τίποτα παραπάνω. Κάθε blog πρέπει να έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία για να έχει και λόγο ύπαρξης. Και το "Υπερ ΑΕΚ" την διαθέτει και την έχει κάνει γνωστή από την αρχή.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Chris

Αναγνωρίζω πως εσύ με εκνεύρισες και όχι ο Stel.Τις εκφράσεις τύπου ''ανθυποβολοχαγών'' τις καταννοώ από μέρους σου,ιδίως τη στιγμή που πρέπει να υπερασπιστείς το blog σου και δη το αστείο άρθρο σου.Κάποια στιγμή,αν μπορείς,δώσε σοβαρή απάντηση.Φυσικά και δεν είμαι υποχρεωμένος να διαβάσω το blog σου.Αυτό δε σημαίνει πως δε μπορώ να το κριτικάρω και να αναφέρω τον αλαζονικό,κατ'εμέ,τίτλο που φέρει.Πόσο μάλλον δε όταν πρόκειται για blog που αφορά την αγαπημένη μου ομάδα.Κρίνεται από τους αναγνώστες,που πίστεψε με,αν ήταν παραπάνω και ήταν ευρέως γνωστό (καθότι εγώ το έμαθα διαβάζοντας mails του Κυφωνίδη) θα υπήρχε τριψήφιος αριθμός αρνητικών σχολίων.Αυτό δεν συνιστά αντικειμενικότητα,όπως αστεία ανέφερες,αλλά συνιστά για κάποιον ασχετοσύνη,για κάποιον άλλο αλαζονία,για κάποιον άλλο εκτός τόπου και χρόνου τοποθέτηση,για κάποιον άλλο απλά χαλαρότητα.Ας είμαι καλοπροαίρετος.Έστω ότι δεν είναι ασχετοσύνη..Έστω πως δεν είσαι στο κόσμο σου..Έστω πως δεν είσαι αλαζόνας και δε θες να πεις το κάτι διαφορετικό,ακόμα και βλακεία..Έστω λοιπόν πως είσαι χαλαρός και βλέπεις τα πράγματα ήρεμα..Για πάμε λοιπόν...

Κατ'αρχίν δε χρειάζεται να δω τον αγώνα δεύτερη φορά,όπως επιμένεις.Η γύμνια φαίνεται αμέσως.Αλλά θα ρωτήσω εγώ δεύτερη φορά εσένα:Είδες το σωστό αγώνα?Αυτόν που έγινε τη Κυριακή 26/10/2008?Η'έβαλες λάθος DVD?Γιατί έχουμε παίξει αρκετά φιλικά με τον Θρασύβουλο,σου θυμίζω.

Κατά δεύτερον,θα σου ήμουν ευγνώμων,αν θα μπορούσες να σταθείς σε διάλογο,έστω και μέσω του blog,με επιχειρήματα και όχι με άσχετες τοποθετήσεις.Ανέφερες για τους χαρακτηρισμούς ''χεσμένη'' και ''σπίθες'' ότι αποτελούν υποκατάστατα επιχειρημάτων.Απαντώ.Επιχειρήματα έχω και θα στα παραθέσω ξανά.Προφανώς είδες άλλον αγώνα..Ενδιαφέρον αποτελεί,να ήξερα που και ποιά είναι τα δικά σου επιχειρήματα για την κωμικοτραγική ανάγνωση σου..Γιατί δεν έχεις ούτε υποκατάστατα επιχειρημάτων.Γιατί chris ο θρασύβουλος πέταγε σπίθες.Μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο να κάνει ό,τι μπορεί.Και ό,τι γίνει.Μπράβο του.Η δικιά μας η ομάδα που ήταν???Δεν ήταν χεσμένη???Σου θυμίζω πως ο Ουέλιγκτον εξέθεσε βασικούς μας αμυντικούς και χαφ..Φυσικά η μεγαλύτερη σπίθα του Θρασύβουλου δεν αποτελεί ούτε καν απειλή για την ΑΕΚ.Έλα όμως που αποτέλεσε!Άρα κάποια πράγματα δεν πήγαν καλά.Και αυτό δε δικαιολογεί το ''μια στο εκατομμύριο'' που λες.Γιατί έχουν ξανασυμβεί και στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό,με τον Ηρακλή,με την Λάρισα,με τον Πανιώνιο...θες και άλλα???Σε όλα αυτά τα παιχνίδια έγιναν ίδια λάθη με το παιχνίδι στη Φυλή.Ποιά λάθη?Καμία αλληλοκάλυψη.Λίγοι αυτοματισμοί.Η ορθόδοξη ανάπτυξη γινόταν μόνο με εξάρσεις του Σκόκο και καμιά κάθετη του Καφέ.Αλλιώς σέντρα και ό,τι κάτσει.Λίγες ευκαιρίες για γκολ(με τον Ολυπιακό καμία..).Αδυναμία στοιχειώδους passing game..!Ακόμα και τα στημένα είναι για κλάματα..Και εσύ είδες εμφάνιση για σεμινάριο...!!!

Κατά τρίτον,ο Θρασύβουλος δε πέρασε 3-4 φορές το κέντρο μόνο αλλά αρκετές παραπάνω..Και ευτυχώς δηλαδή,γιατί αλλιώς θα χάναμε κιόλας!Ακόμα και 0-6 να προηγούμασταν,όπως έγραψες,με την εμφάνιση που έκαναν,δε ξέρεις τι θα γινόταν μετά..!Εν συνεχεία,ο αλτρουισμός συνιστά ομαδική προσπάθεια (αυτό σημαίνει και η λέξη άλλωστε) όμως,έλα που δεν τον έχουν όλοι οι παίχτες..!Μακράν ο μπλάνκο είναι ο πιο ομαδικός επιθετικός εν αντιθέσει με άλλους..Πάμε και στη πιπίλα περί Μαιστόροβιτς..δηλαδή εσύ,όταν έχει τη μπάλα στα μετόπισθεν ο συμπαθήε Σουηδός,νιώθεις εντάξει?Αφου φαίνεται πως δεν έχει βρει τα πατήματα του και πως δεν έχει ψύχραιμες επεμβάσεις!Αρκετά λάθη σε όλα τα παιχνίδια και από τη στιγμή που βγήκε εκτός ο Κυργιάκος..Δεν αμφιβάλλω για τις όποιες ικανότητες του.Τον είδα και στο παιχνίδι της εθνικής του με την Πορτογαλία με αντίπαλο τον Κρ.Ρονάλντο και όχι τον Ουέλιγκτον.Προφανώς λοιπόν στην ΑΕΚ είναι πιο χαλαρός,όπως και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές.Και η ΑΕΚ πέταξε βαθμούς και με τον Πανιώνιο και με τη Λάρισα.Δε θα σχολιάσω το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό..

Chris,θέλω να καταλήξω πως φταίνε και οι παίκτες και ο Δώνης και η διοίκηση.Όλοι τους πάρα πολύ.Και όχι η....μια στο εκατομμύριο.Η διοίκηση γιατί δεν είχε καν προγραμματισμό στις μεταγραφές.Ο Δώνης γιατί προπονεί την ομάδα 4 μήνες και δεν έχει κάνει τίποτα.Και δε μιλώ για τις μεταγραφές τελευταίας στιγμής,που δικαίως ήθελε χρόνο,αλλά για τους αυτοματισμούς,τα στημένα,την ανάπτυξη,την όλη νοοτροπία ρε αδελφέ!Οι δε παίκτες γιατί είναι βολεμένοι.Υγειής η διοίκηση και η ομάδα,ε και τρίτοι να βγούμε όλα καλά.Δεν έχου ούτε πάθος ούτε θέληση.Γιατί κακά τα ψέματα,έκανε τα απίστευτα ο Δώνης στο β' ημίχρονο,όπου έβαζε τον Σκόκο όπου να'ναι με αποτέλεσμα να αποδιοργανώσει όλη την ομάδα αλλά δε θέλει..προπονητή για να μην φας 3 γκολ από το Θρασύβουλο!!!ΈΛΕΟΣ!!!Δε μπορεί ο Λαγός μια φορά να παίξει με ψυχή???Όταν παίρνει την μπάλα δίνει την εντύπωση ότι θέλει να τη διώξει αμέσως για να μη κάνει λάθος..!!!

Μη μιλάς υποτιμητικά για αυτούς που φώναζαν ''βγάλτε τις φανέλες'' κλπ.Δεν είσαι ούτε πιο ΑΕΚ από αυτούς ούτε πιο έξυπνος.Προσωπικά δε τα φωνάζω αυτά αλλά έχω βρεθεί σε παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ,χάνουμε 4-1 και ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΜΕ τους παίχτες γιατί έκαναν ό,τι μπορούσαν,μέχρι εκεί που μπορούσαν κάποιοι,αλλά βρίζουμε την διοίκηση γιατί αυτή ευθύνεται για το χάλι.Χάνουμε στη Φιλαδέλφεια 3-4 από τον ΠΑΟΚ και χειροκροτούμε γιατί παίξαμε μπάλα και ας χάσαμε.Όταν όμως δε ματώνουν τη φανέλα,ναι,τότε θα ακούσουν πολλά.Γιατί καλώς ή κακώς,όσα βγάζουν σε 2 βδομάδες,αποτελεί το μισό ετήσιο εκκαθαριστικό του 50% των Ελλήνων.Ε τουλάχιστον ας δείξουν πως τα σέβονται.

Αυτά για σήμερα.

Φιλιά