13 Ιαν 2010

Σκόκο μέχρι τη Β’ Εθνική

«Κατάληψη στο σπίτι όποιου υπογράψει την πώληση του Σκόκο» πρέπει να ήταν η πιο αστεία αντίδραση της χθεσινής μέρας γύρω από το ενδεχόμενο παραχώρησης του παίχτη και τις δηλώσεις του ατζέντη του. Εκφραστής της - ποιός άλλος - από τον επιλεκτικά λαλίστατο πρόεδρο της Ερασιτεχνικής Δ. Χατζηχρήστο που προφανώς ένοιωσε την ανάγκη να πρωτοστατήσει (και) σε αυτό το νέο κύμα λαϊκισμού και ΑΕΚοφροσύνης που ταλαιπωρεί την ομάδα. «Εσχάτη προδοσία», «να τους κοπούν τα χέρια», «παίζουν με την περηφάνια των ΑΕΚτζήδων» και άλλα πολλά όσα κυριαρχούν στις κατευθυνόμενες φυλλάδες και ξεστομίζονται από τους οπαδούς που προσφεύγουν στα sites για να εκφράσουν την αγανάκτηση τους...

Από την άλλη πλευρά, πουθενά δεν είδα αυτές τις μέρες από τις ίδιες φυλλάδες και τους ίδιους ανθρώπους αντίστοιχη αγανάκτηση ή έστω προβληματισμό για την αγωνιστική κατρακύλα της ομάδας που εξακολουθεί να παραμένει σε δεύτερο πλάνο. Δεν είδα εξώφυλλα για το -19 από την κορυφή, τις 6 ήττες σε 17 αγώνες στο πρωτάθλημα, το 24-24 στο ισοζύγιο των γκολ και το γεγονός ότι μέχρι τώρα πραγματοποιούμε περήφανη πορεία μικρομεσαίας ομάδας 1 πόντο κάτω από την Τρίπολη και 2 πάνω από την Καβάλα στη βαθμολογία. Επίσης δεν διάβασα πουθενά (με εξαίρεση το άρθρο του Γιώργου Κοσμά στην Εξέδρα : http://www.exedrasports.gr/blogs/articleblog/?aid=50508&cid=77 ) αν πράγματι έχει λόγους ο Σκόκο να επιθυμεί να φύγει από την ομάδα.

Φυσικά, κανείς μας δεν θέλει να πουληθεί ο παίχτης ιδίως τη δεδομένη στιγμή που η ομάδα παραπαίει και αν μη τι άλλο χρειάζεται όλα της τα ατού για να κλείσει τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αλλά από αυτό μέχρι τις προσωπολατρίες, τις απειλές και τις εκρηκτικές αντιδράσεις για την προοπτική φυγής ενός παίχτη μόνο σε μικρές ομάδες το συναντά τελικά κανείς όταν η μεγάλη ομάδα τους αρπάζει το μοναδικό τους αστέρι που τους έκανε υπερήφανους. Η ομάδα δεν θα μικρύνει αν της φύγει ο Σκόκο (και κάθε Σκόκο), η ομάδα μικραίνει όταν βρίσκεται 6η στη βαθμολογία αλλά ο κόσμος της προτιμά να εξεγείρεται στην προοπτική αποχώρησης ενός (οποιουδήποτε) παίχτη της. Εκτός αν πλέον φοβόμαστε τον υποβιβασμό...

Η διοίκηση έκλεισε (θέλω να πιστεύω) οριστικά το θέμα με τη σκληρή ανακοίνωση κατά του ατζέντη του παίχτη. Ωστόσο θα πρέπει να εθελοτυφλεί κανείς για να μη δει και κάποιες αλήθειες πίσω από τα (κατά τ’ άλλα απαράδεκτα) λεγόμενα του κυρίου αυτού που αφορούν στο πώς αισθάνεται και την προοπτική που έχει ο παίχτης σε αυτήν την ΑΕΚ. Η διοίκηση δεν αρκεί να δηλώνει ότι κρατάει έναν παίχτη, πόσω μάλλον με το έτσι θέλω και κόντρα στη βούληση του ίδιου. Αντιθέτως, πρέπει να μεριμνήσει για να εξασφαλίσει στο Σκόκο και τα υπόλοιπα αστέρια της ένα περιβάλλον που θα τους εμπνέει, θα τους αξιοποιεί πλήρως, θα τους αναδεικνύει και μία ομάδα που θα πρωταγωνιστεί και θα τους κάνει να αισθάνονται καλά. Ξέρει από πού πρέπει να ξεκινήσει...

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξεκινώντας να τονισω ότι πραγματι χαιρομαι (για μια ακομη φορα )που υπαρχει αυτό το φόρουμ.
Απο τα κείμενα που έχω διαβασει όσο καιρο ανοιγω το blog αυτο στο μόνο σημείο που υποψιάζομαι ότι υπάρχει μια διαφορα στη θεώρηση και στην αξιολογηση των θεμάτων που αφορούν την ΑΕΚ είναι η κρίση μας στο θέμα του Ντούσαν Μπαγιεβιτσ που θεωρώ οτι βρισκεται στο ματι του κυκλωνα (οχι άδικα ισως).Δυστυχώς μετα το 2004 βρισκόμαστε ξανα σε σημείο μηδέν(ή μήπως κάτω απο το 0). Η πορεια πρεπει να στηριχθεί στην αποπληρωμή των χρεών της ομαδας με ένα σχεδιο Κιντη δηλαδή αγορα καλών αλλα όχι ακριβων παικτων , με την ύπαρξη όμως 3-4 στύλων (παικτες με προσωπικότητα), ξεκαθαρισμα ροστερ με πώληση παικτων (οποιοσδηποτε-άλλωστε στη σημερινη ΑΕΚ δεν υπαρχει παικτης σημαια,όπως άλλες εποχες-), προγγραμματισμο για γήπεδο προοπτικής (~40000)και όχι περιχαρακωσης (προταση Λάλου)και την όλη αυτη προσπαθεια να την αναλαβει ένα τεχικο επιτελείο που θα μπορει να κανει δουλεια οργανωσης. Για αυτη την οργανωση ο νυν προπονητης ειναι μακραν ο καλυτερος να ηγηθει (Το παρελθον σε όσες ομαδες δουλεψε δειχνει ανάδειξη ή και πολλες φορές επακακαμψη παικτων και ποδοσφαιρο ουσιασ με ευχαριστο θέαμα).Η επανακαμψη Μανωλά θα βοηθούσε .Τέλος το σημαντικοτερο η απομόνωση των 'πεφωτιμενων' οπαδων απο την προσπαθεια χαραξης πολιτικης της ομάδας και την συνεχη γκρίνια που αυτη δημιουργει.

Όλα τα αλλα (επιτυχιες, τρόπαια κτλ θα έρθουν γρηγορα και φυσιολογικα)

Y.G mono yper aek
CHRKAN

Stel είπε...

δεν διαφωνώ στα περισσότερα που λες αλλά θεωρώ ότι η νέα προοπτική που χρειάζεται η ομάδα σε όλα τα επίπεδα δεν μπορεί να γίνει με το σημερινό προπονητή ο οποίος πλέον αντιπροσωπεύει ένα ξεπερασμένης νοοτροπίας ποδόσφαιρο. άσε που είναι ο βασικός υπεύθυνος για την κάκιστη φετινή πορεία, την απαξίωση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων της ομάδας (Τζιμπούρ, Εντίνιο), τη μη αξιοποίηση βασικών παιχτών (Σκόκο, Μπλάνκο κτλ) και τις κατά καιρούς αλλοπρόσαλλες δηλώσεις κατά παιχτών και διοίκησης που έχουν μπερδέψει τον κόσμο και καταστρέψει τις σχέσεις του με την πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών. Σύμφωνει, υπάρχει διοικητική αστάθεια αλλά για το ότι η ομάδα δεν βλέπεται δεν μπορεί να φταίει ούτε ο Θανόπουλος ούτε ο Νοτιάς. Και συμβολικά αν το δεις, 22 χρόνια μετά την έλευση του στην ομάδα ως προπονητής και όλα όσα έχει περάσει η σχέση του με την ομάδα και τους οπαδούς, νομίζω ήρθε η ώρα να κλείσει μια και καλή το κεφάλαιο Μπάγεβιτς στην ιστορία της ΑΕΚ και να προχωρήσουμε παρακάτω. Καλό θα μας κάνει.

Ανώνυμος είπε...

Κατ' αρχάς ευχαριστω για την απαντηση.
Πραγματι η κατασταση που υπάρχει στην ομάδα είναι τέτοια που δικαιολογει τα πάντα. Ακόμη και να διωχθει ο καλύτερος (θεωρητικά έστω ) προπονητης . Συγγνώμη για το ότι θα επανέλθω στην Υπερασπιση του Μπαγιεβιτσ με καθαρα( όσο γίνεται) ''τεχνοκρατικα '' κριτηρια.
Θεωρω ότι αντιθετά με έναν παίκτη που οι αλλάγη στο ποδοσφαιρο μπορει να το καταστήσει ξεπερασμένο(π.χ έναν αμυντικο που έπαιζε λιμπερο και δεν αφομοιωνει την ιδια ευθεία), αυτό δεν μπορει να γίνει σε έναν εξυπνο σοβαρο και ικανο προπονητη. Ισα ισα που οι εμπειριες μάλλον θα τον κάνουν καλύτερο.Ο Μπαγιεβιτσ στο παρελθον επαιξε με λίμπερο , γυρισε αμεσα στην ίδια ευθεια στην άμυνα όταν τα δεδομένα άλλαξαν, δημιούργησε φουλ μπάκ στη Ελλαδα (κ΄οχι μόνο μια φορα)άλλαξε θέση επιτυχως σε πληθώρα παικτων απογειώνοντας την καριερα τους,κατηγορηθηκε για εμμονη στο 4-4-2 χωρίς να ισχυει, οτι ειναι αμυντικογενης ενώ οι ομαδες του της περισσότερες φορες είχαν την καλύτερη επιθεση και σωρεία δημιουργίας φάσεων, ότι δεν πήγαινε τις βεντέτες ένω η αλήθεια είναι οτι πρόβληματα υπήρχαν λόγω τον χαρακτηρα του παίκτη (αν δει κανένας τις περιπτώσεις μία μία είναι εύκολο να δούμε τή ποιότητα του καθενός).
Για τα προσφατα που αναφέρεις ο Τζιμπουρ έχει δημιουργήσει σε όλες ανεξαιρέτως τις ομάδες που έπαιξε προβλήματα τοσο μεγάλα (ή και μεγαλυτερα απο το ταλέντο του), ο Σκόκο είναι ένας απείθαρχος αγωνιστικά παίκτης που ζει για την ντρίπλα (μονο που οι επιτυχίες ομάδων δεν θέλουν μόνο αυτό). ο Μπλάνκο δεν αξιοποιηται γιατί θέλει παίκτη στήριγμα δίπλα του(Λυμπε,Ρίμπο ή κάποιον άλλον που δεν αποκτήθηκε παρολο το αίτημα που κόουτσ).Συνεπώς δεν είναι θέμα αξοιποίησης ή μη από τον νυν τεχνικο . Για τον Εντίνιο υπάρχει ένα πέπλο μυστηρίου για το πως δρούσε στα αποδυτήρια (οτι ήταν δυσαρεστημένος ήταν εμφανές όμως αυτό προυπήρχε της αφιξης του Μπαγιεβιτσ και συνεχιστηκε).Το γεγονός της κάκιστης πορείας ειλικρινα θεωρώ ότι είναι θέμα συγκυριών.Οι περισσότερες απώλειες της ομάδασ δεν οφείλονταν σε λάθος τακτικη αλλά κυρίως σε ατομικα λάθη που σατανικώς κατέληγαν γκολ (έστω και μισο στον αγώνα ), τα σπόρια της διαιτισιας που δεν έπεσαν σχεδον ποτε στον αγρο της ΑΕΚ και στην αστοχια (δοκαρια)σε κλαποιους αγώνες, ντεφορμαρισμα τερματοφύλακα . ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ.(Βλέπεισ ότι δεν λέω τίποτα για την διοίκηση που είναι άλλο θεμα) Η ομάδα στα περισσότερα 'ατυχα' αποτελεσματα δεν ήταν χειρότερη απο τον αντιπαλό της, δεν ήταν σούπερ αλλα ήταν έστω στα σημεια καλυτερη άρα τεχνικο πρόβλημα δεν υπαρχει . Υπάρχει πρόβλημα στο γεγονός ότι από τον Μπάγιεβιτσ περιμένουμε πολλά και το δικαίωμα μας το έδωσε αυτος με τα επιτευγματα του όλα αυτα τα χρόνιια. Σε δύο σημεια εχεις απολυτο δίκιο. Α)όντως χρειάζεται αλλαγή κλίματος Β)Ο Μπαγιεβιτσ δεν ξερει να κάνει δηλώσειςκαι μερικέσ φορες ότι καινα πει διογκώνεται και δημιουργεί θέματα , όμως αυτο δεν το προκαλέι ο Μπάγιεβιτσ που κάνει (ανεκαθεν αυτο γινόταν)τις λιγότερο δυνατον δηλώσεις και αποφευγει τις 'επιθετικές' θέσεις.(προσωπικά θεωρώ ότι αν ο Μπ. έχε περισσότερη ευφράδεια θα είχε κάνει καριέρα εύκολα σε πολυ καλύτερο πρωτάθλημα από το Ελληνικό).
Θα μπορούσαμε να τα λέμε ώρες αφού το θέμα μας είναι η ομαδα και όχι τα πρόσωπα (πράγμα που το ακούσαμε απο τον Μπ. σε εποχες παντοδυναμίας του 1989)
Πάλι πηρα πολυ χωρο.
Ευχαριστω για το βήμα και ας ευχηθουμε
ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ ΣΤΟΥς ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΝΤΕΣ.
ΜΟΝΟ ΥΠΕΡ ΑΕΚ
CHRKAN

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετώ το πιο ακομπλεξάριστο μπλογκ της ΑΕΚ.Για τον Μπάγεβιτς τώρα.Όπως εγώ επηρεάζομαι από το γεγονός ότι ο Νικολαίδης για μένα είναι έντιμος και αγαπάει την ΑΕΚ και έτσι του διακιολογώ τα άπειρα λάθη του έτσι πιστεύω και κάποιοι οπαδοί που αγαπούν τον Μπάγεβιτς βρίσκουν δικαιολογίες ώστε η αγωνιστική κατάντια της ομάδας να μην ακουμπάει τον Μπάγεβιτς.Η διοικητική ανυπαρξία,οι καθυστέρησεις πληρωμών στους παίκτες και το γενικότερο κλίμα σίγουρα παίζουν ρόλο στην απόδοση της ομάδας αλλά ο βασικός υπαίτιος δεν παύει να είναι ο Μπάγεβιτς.Αρχικά το ρόστερ που δημιούργησε είναι ανισόρροπο.Με 10 επιθετικά χαφ και 1 προβληματικό αμυντικό χαφ(Ενσαλίβα).Με 10 δεύτερους επιθετικούς και με τον 1 παίκτη που μπορεί να παίξει ως πρώτος να έχει απαξιωθεί(Τσιμπούρ).Και ενώ συνέβαιναν όλα αυτά ο πρίγκιπας ζητούσε τον Ζόνας(παίκτης όμοιος με τον Μπλάνκο) ενώ δεν μπορούσε να αξιοποιήσει ούτε τον Μπλάνκο.Έπειτα δεν μπόρεσε ποτέ να δώσει ψυχολογία στην ομάδα η οποία καταρρέει κάθε φορά που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.Και προσπαθώντας να αποδείξει ότι οι επιλογές που έκανε στις μεταγραφές είναι σωστές χαντακώνει την ομάδα κάθε φορά που βάζει παίκτες όπως ο Λεονάρντο,Μάκος,Γκερέιρο,Ιορντάκε.Ο Σκόκο όπως και ο Τσιμπούρ πρέπει να πουληθούν μέχρι το καλοκαίρι αφού τα συμβόλαιά τους λήγουν το άλλο καλοκαίρι(Λάθος του Ντέμη που τους έκανε τριετή συμβόλαια) και με αυτήν την κατάσταση δε ψήνονται να μείνουν.Εκτός αυτών είναι και οι μόνοι που μπορούν να φέρουν αρκετά χρήματα στην ΠΑΕ.Δυστυχώς ο Μπλάνκο(του οποίου τα πραγματικά προσόντα φαίνονται φέτος)μας ξέμεινε.Έχει τρομερό ενδιαφερον να παρατηρησει κανείς το πόσες φορές χαλάει επιθέσεις τις ομάδας μέσα σε ένα παιχνίδι.

Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Στεναχωριεμαι και δυσανασχετώ με τον εαυτο μου που αναγκάστηκα να γράψω κείμενο ύπερ του νυν προπονητη όχι για κάποιο άλλο λόγο άλλα γιατι θεωρώ ότι δεν χρειάζεται κανένα ''εξυμνητή''
ο συγκεκριμένος κόοουτσ, άσε που κινδυνευουμε να πέσουμε σε μίζερες θεωρήσεις.Στόχος μου ήταν να εκφράσω τη θέση ότι στην παρούσα φάση δεν πρέπει να τίθεται θέμα για εμας την σιωληλή πλειοψηφία των υποστηρικτών της ομαδας το θέμα του προπονητή σαν πρώτιστο.
Τελειώνοντας θα ήθελα να πώ κάτι για τους παίκτες της ομάδας.Η έλλειψη ισχυρών προσωπικοτήτων στην ομάδα είναι εμφανής, όμως θεωρω ότι ο Μακος είναι ο μόνος Ελληνας διεθνής της ομάδας και για 2-3 χρόνια θεωρητικά ήταν ένα απο τα
πιο hot ονοματα στις μετεγραφες για όλους τους 'μεγαλους', ο Λεονάρντο επίσης . Απομένουν να ενταχθουν στην ομάδα και να αποδώσουν αναλογα των προσδοκιών που υπήρχαν για αυτους μόλις πριν 5 μήνες. Η ΑΕΚ έχει παιξει μπάλα με ονόματα απείρως λίγότερο ελκυστικα στο ποδοσφαιρικο παζαρι όταν ήταν ΟΜΑΔΑ και δεν υπηρχε γκρινια για όλους και για όλα.
Ευχαριστω και πάλι για το βήμα εκφρασης και ας ελπίσουμε να πάει καλά η νέα προσπάθεια της διοίκησης.
ΜΟΝΟ ΥΠΕΡ ΑΕΚ
CHRKAN

Ανώνυμος είπε...

μια διευκρινηση
Για την γκρίνια θεωρώ υπεύθυνη είναι συκεκριμένη μερίδα '' ενθέρμων'' οπαδων που θεωρουν τις εμμονές τους την απόλυτη 'αλήθεια' για την ομαδα και θέλουν να καθοδηγούν την πορεία της.
CHRKAN

Stel είπε...

έχει πλάκα που το θέμα του post ήταν ο Σκόκο αλλά στα σχόλια μόνο ο Σκόκο δεν συζητείται! τέλος πάντων...

δεν καταλαβαίνω τη λογική "το θέμα του προπονητή δεν είναι πρωτεύον". τί είναι δηλαδή "πρωτεύον" για μία μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα που έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία, δεν αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και μπορεί να βρίσκεται σε φάση διοικητικών αλλαγών αλλά το πρωτάθλημα εξελίσσεται και βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή του. Αντιθέτως, για μας τους υγιείς οπαδούς που μας αρέσει να βλέπουμε την ομάδα μας, αγωνιούμε για τα αποτελέσματα της και ελπίζουμε να πετύχει τους όποιους στόχους της, αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει και να προτάσσουμε είναι η αγωνιστική κατάσταση (και εν προκειμένω ανάταση) της ομάδας ανεξάρτητα από τις διοικητικές ανακατατάξεις. Τί είναι δηλαδή πρωτεύον? Πότε θα διοριστεί ο Αδαμίδης ή τί θα πει ο θανόπουλος? Η ομάδα, άλλωστε, δεν βρίσκεται ούτε στα όρια πτώχευσης ούτε απειλείται από ομαδικές προσφυγές παιχτών για να έχουμε τη δικαιολογία να αφήνουμε το θέμα του προπονητή σε δεύτερη μοίρα. Τα περί "προτεραιοτήτων" θεωρώ ότι είναι κακόβουλες εφευρέσεις εκείνων που για δικούς τους λόγους είτε φοβούνται να ασχοληθούν με τα αγωνιστικά της ομάδας είτε θέλουν απλά να κερδίσουν χρόνο μέχρι να εξυπηρετηθούν οι όποιοι (άσχετοι με τα αγωνιστικά) στόχοι τους. Μην πέφτουμε στην παγίδα τους.

Ο Παναθηναϊκός έχασε ένα ντέρμπι, έμεινε 1 πόντο πίσω στη βαμολογία, άλλαξε προπονητή, το κλίμα βελτιώθηκε και σήμερα είναι στο +7. Ο Ολυμπιακός βλέπει τον τίτλο να απομακρύνεται και διώχνει τον προπονητή μπας και μειωθεί η διαφορά και ξαναμπεί στο παιχνίδι. Σημειωτέον ότι και οι 2 είναι ακόμα στην Ευρώπη ενώ ο ένας διεκδικεί και το κύπελλο.

Εμείς έχουμε αποδεδειγμένα ένα στόχο να κυνηγήσουμε (είσοδος στην 5άδα και εξασφάλιση της Ευρώπης) που μπορεί να είναι μικρός και αναντίστοιχος της ιστορίας και του μεγέθους μας, αλλά από τη στιγμή που αυτός μας απέμεινε δεν πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να τον διεκδικήσουμε? Και δεν είναι "πρωτεύον" αυτό από τη στιγμή που η είσοδος στην Ευρώπη αποτελεί τον μίνιμουμ αγωνιστικό, ψυχολογικό αλλά και οικονομικό στόχο?

Δεν υποστηρίζω τις συχνές και βεβιασμένες αλλαγές προπονητή (και πέρσι το blog στήριζε το Δώνη μέχρι τέλους...) αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις είναι επιβεβλημένες και "πρωτεύουσες"...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Stel
(ελπίζω να μου αφήνεις το δικαίωμα αυτο της προσφώνισης αν και δεν γνωριζόμαστε)
μια και η επικοινωνια μέσω του ιστολογιου έχει ιδιαιτεροτητες δεν θέλω να γράφω πολλα, γιαυτο και με τη φράση 'πρωτεύων θέμα' εννοόυσα άλλο απο αυτο που αναλυεις.
Δεν είναι πρωτεύων γιατι στον πάγκο δεν έχεις έναν άπειρο , άσχετο , γραφικό, μικρής εμβέλειας ή ότι άλλο θες προπονητη.
Το πως αυτή η χρονιά κινδυνευει να γίνει μια απο τις χειρότερες με αυτόν τον προπονητη είναι παραπάνω από περίεργο.
Το πρωτεύων για μένα είναι το πως θα στηθεί μια περισσότερο υγειης ομάδα, και αυτο για μένα σημαίνει
μια όμαδα με διοίκηση χρηστών ηγετων και όχι ΚΡΟΙΣΩΝ , που προσπαθουν (στη συγκεκριμένη στιγμή)να εξορθολογίσουν τις μεταγγραφικες τους κινήσεις (όχι να έχουμε άνοιγμα ταμειακο και να παίρνουμε τελευταια στιγμη 3-4 παικτες )και να έχουν ένα σχέδιο άναπτυξης για την όμαδα,με εναν προπονητη που θα προσπαθει να δημιουργησει μια οργανωμένη ομάδα που θα αποδίδει κάλο(και ει δυνατον όμορφο)ποδοσφαιρο ,παίκτες που θα προσπαθούν να βγάλουν το καλυτερο τους εαυτο στο γήπεδο χωρίς να προσπαθούν να βγάλουν τα απωθημένα τους, τα μάτια τους ή τα μάτια του συμπαίκτη τους, ή το 'παντεσπανι' τους αδιαφορώντας για την όμαδα, και οπάδους που δεν θα γκρινιάζουν για τα πάντα άκριτα και ασυλογιστα ,θα ακολουθουν όσο μπορούν την ομάδα τους ,θα συμπαραστέκονται (έστω και με την ανοχή τους)στην διοικηση και στους παικτες, δεν θα θεωρουν επιδειξη αεκοφροσύνης(νέος όρος),την ακατασχετη βωμολοχια έναντιον 'οχτρών' και 'φίλων', την συγκαλυψη κάποιων λίγων τραμπούκων που καταστρέφουν αυτ/τα παικτων ή απλων κατοίκων κάποιας επαρχιακης πόλης και ουκ έστιν αριθμος αλλά ευτράπελα.

Η αλλαγή προπονητη οφελεί όταν ύπαρχει σχεδιο προοπτικης. Η ΑΕΚ σήμερα στερήτε τέτοιου σχεδιου και το αν φτάσει στον εναπομείναντα στόχο της (το να βγει στην Ευρώπη ) είναι κατ εμε πιο πιθανο με παραμονή παρα με αλλάγη προπονητη.Οταν η διοίκηση αποφασίσει τελεσίδικα τι επιθυμει μπορει να πει 'ευκολα ' ότι ευχαριστουμε κε Μπαγιεβιτσ αλλά για λόγους συμβολικούς ή και ουσιαστικους θα αρχισω μια νέα προσπάθεια χωρίς εσας.
Ευχαριστω για την φιλοξενία
CHRKΑΝ
Y.Γ θελω να πιστεύω ότι δεν θεωρείς ότι ο ΠΑΟ πήγε στο +7 ελέω Νόμπλια(τον οποιο συμπαθώ γιατι φαίνεται σοβαρος και μετρημένος πανω από όλα).Απλώς ο ΟΣΦΠ έπαψε να παίρνει βαθμους από το πουθενά και ο ΠΑΟ πήρε τους αναμενόμενους.