21 Ιαν 2010

Ανοιχτή επιστολή προς κ. Αδαμίδη

Επειδή βλέπουμε ότι η αρχική σας διάθεση είναι αρκετά δυναμική και ελπιδοφόρα και οι πρώτες σας ενέργειες κινούνται στην, κατά τη γνώμη μας, σωστή κατεύθυνση προάσπισης των συμφερόντων της ΑΕΚ, θα θέλαμε ως απλοί οπαδοί να σας εφιστήσουμε την προσοχή σε ορισμένα θέματα που θεωρούμε σημαντικά και νομίζουμε θα σας είναι χρήσιμα εφόσον τελικά αναλάβετε τη διοίκηση της αγαπημένης μας ομάδας.
  • Καταρχήν, δώστε στον κόσμο της ΑΕΚ να καταλάβει ότι ζητούμενο από τους μετόχους μιας ποδοσφαιρικής ΠΑΕ δεν πρέπει να είναι το λαϊκίστικο «να βάλουν λεφτά» αλλά να διασφαλίζουν τη σωστή διαχείριση των εσόδων και εξόδων της στην κατεύθυνση δημιουργίας μιας δυνατής ομάδας. Πρέπει επιτέλους να ξεφύγουμε από κακομοιρίστικες και ξεπερασμένες αντιλήψεις ότι μια ομάδα ευδοκιμεί μόνο αν ο «Πρόεδρος βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη» και να συνειδητοποιήσουμε ότι η ΑΕΚ βρίσκεται σήμερα τόσο σε δεινή αγωνιστική θέση όσο και σε σοβαρό ταμειακό έλλειμμα μολονότι οι μέτοχοι ποτέ δεν σταμάτησαν να την χρηματοδοτούν. Ενημερώνετε ανελλιπώς τον κόσμο της ΑΕΚ για την κατάσταση των οικονομικών ώστε να δικαιολογούνται και να κατανοούνται και τα οικονομικά ανοίγματα αλλά και οι σφιχτές πολιτικές και να μην αφήνονται σκιές και δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις.

  • Μην αφήνετε κανέναν και τίποτα να προσβάλλει και να μειώνει την ΑΕΚ είτε αυτός είναι πρώην παράγοντας, παλαίμαχος, δημοσιογράφος, ατζέντης ή οποιοσδήποτε άλλος. Δεν χρειάζεται να μεταμορφωθείτε σε Πανόπουλο με γραφικές συνεχείς και άνευ νοήματος ανακοινώσεις αλλά δεν πρέπει να αφήνετε καμία προσβολή ή υπονόμευση της συνοχής και του μεγέθους της ΑΕΚ αναπάντητη. Μην φοβηθείτε να συγκρουστείτε και να δώσετε σε όλους τις απαντήσεις που τους αρμόζουν όπως ακριβώς κάνατε ήδη στην ΕΡΤ, το μάνατζερ του Σκόκο και τον Κοζώνη. Σε ένα τόσο βρώμικο ελληνικό ποδόσφαιρο η επίδειξη fairplayισμού ή οι υπεράνω συμπεριφορές έχουν από καιρό χάσει το νόημα τους και πλέον μεταφράζονται ως ένδειξη αδυναμίας.
  • Κλείστε μια και καλή την πόρτα σε πρώην προέδρους που σαν φαντάσματα κυκλοφορούν μέσα και γύρω από την ομάδα φροντίζοντας να διατηρούνται στην επιφάνεια και να κρατούν για τους εαυτούς τους το ρόλο του οιωνoί συμβούλου ή του επίδοξου αγοραστή. Η ομάδα δεν χρειάζεται εσωτερικές αντιπολιτεύσεις και δελφίνους που μιλούν εκ του ασφαλούς και από απόσταση. Στην ανάγκη θυμίστε στον κόσμο που έχει κοντή μνήμη τί πραγματικά εστί Μελισσανίδης και τί Τροχανάς και από ποιά γεγονότα και καταστάσεις έχει σημαδευτεί η θητεία του καθενός ως προέδρου της ΑΕΚ. Είμαστε σίγουροι οτί εσείς θυμάστε και γνωρίζετε πολύ καλά.
  • Κόψτε κάθε επαφή με τους επαγγελματίες οπαδούς που είτε κατευθυνόμενα είτε ορμώμενοι από προσωπική βαρεμάρα θεωρούν ότι για κάποιο λόγο είναι περισσότερο ΑΕΚτζίδες από εμάς τους υπολοίπους και ότι κάποιος τους έχει δώσει το δικαίωμα να κάνουν κατάληψη στα γραφεία της ΠΑΕ ή να έρχονται με απειλές έξω από τις Γενικές Συνελεύσεις ή ακόμα και να μπαίνουν στα αποδυτήρια των παιχτών και να ζητούν εξηγήσεις για την κακή τους απόδοση. Μην τους χρίσετε συνομιλητές, δεν λογοδοτείτε σε αυτούς, είναι πολύ λίγοι.
  • Κρατηθείτε σε ασφαλή απόσταση από τις ΑΕΚτζίδικες φυλλάδες και τους ΑΕΚάρχες δημοσιογράφους που εξυπηρετούν συμφέροντα και διαμορφώνουν τη γραμμή τους κατά το δοκούν και κοιτώντας πάντα να ικανοποιήσουν το δικό τους μικρό κοινό. Μην παραμυθιαστείτε αν ξαφνικά σας αποθεώσουν όταν τα αποτελέσματα της ομάδας αρχίζουν να είναι θετικά. Δεν θα σας έχουν συμπαθήσει ξαφνικά απλώς έτσι θα τους εξυπηρετεί τότε για να στραφούν πάλι εναντίον σας όταν οι γκέλες ξανάρθουν και θα αναζητείται εξιλαστήριο θύμα.
  • Μην ξεχνάτε ποτέ ότι η ομάδα έρχεται πρώτα και πάνω απ’ όλους. Κάντε ότι μπορείτε για να κόψετε πια αυτή την προσωπολατρία που μας ταλαιπωρεί δεκαετίες και που βάζει τον κάθε Μπάγεβιτς, Ντέμη, Σκόκο κοκ πάνω από την ΑΕΚ. Πάρτε αποφάσεις για τα αγωνιστικά με γνώμονα αυτό που θεωρείτε εσείς συμφέρον και κρίσιμο για την ομάδα και μην ενεργείτε βάσει υπεράσπισης ισορροπιών ή φόβου αντιδράσεων.
Κύριε Αδαμίδη, για να πετύχετε σε έναν βαθιά προβληματικό οργανισμό που λέγεται ΑΕΚ μέσα σε ένα βαθιά αρρωστημένο ελληνικό πρωτάθλημα δυστυχώς δεν αρκεί να επικεντρωθείτε στη δημιουργία μιας δυναμικής, υγιούς και ανταγωνιστικής ομάδας. Πρέπει, συγχρόνως, να συγκρουστείτε με εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς αλλά και ξεπερασμένες αντιλήψεις, να μην φοβηθείτε να εκτεθείτε, να δίνετε καθημερινό παρόν και συνεχή ενημέρωση για τα τεκταινόμενα της ομάδας, να ξύσετε πληγές και να ξεμπροστιάσετε κόσμο. Να ξέρετε όμως ότι ο απλός και υγιής κόσμος της ΑΕΚ δεν περιμένει ούτε τίτλους ούτε διακρίσεις για να σας εκτιμήσει. Αρκεί μόνο να είστε ειλικρινής μαζί του και τίμιος απέναντι στην ομάδα...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το βασικό είναι το τελευταίο.
Να βασιστούν στον απλό και υγιή
κόσμο της Ομάδας, τότε θα μπορέσει η όποια διοίκηση να κάνει πράξη όλα τα προηγούμενα.
CHRKAN