22 Ιαν 2009

Τα φυτά δεν είναι πια ωραία

Όταν η μπάλα χτυπώντας καθαρά στο πόδι ενός παίχτη κατευθύνεται προς το πλάγιο αλλά αυτός μολονότι έχει τη δυνατότητα να την ξαναπάρει και να συνεχίσει, την αφήνει να κυλήσει έξω και βιαστικά σηκώνει το χέρι διεκδικώντας το πλάγιο από τον επόπτη, σκέφτεσαι ότι προφανώς έχει κάνει λάθος εκτίμηση. Όταν όμως η φάση επαναλαμβάνεται με τον ίδιο πρωταγωνιστή στο ίδιο παιχνίδι, τότε αρχίζεις και σκέφτεσαι ότι κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει από την απλώς κακή αντίληψη των φάσεων ή την προκλητική κουτοπονηριά του.

Το περιστατικό αυτό δυστυχώς συνέβη με πρωταγωνιστή το Νίκο Γεωργέα και δύο παίχτες του Ηρακλή σε ισάριθμες φάσεις στον αγώνα του Σαββάτου. Η απογοήτευση δεν έχει απλά να κάνει με το γεγονός ότι δύο φορές ο παίχτης μας προτίμησε να αφήσει τη μπάλα να βγει πλάγιο αντί να συνεχίσει με αυτήν, ούτε καν ότι σε καμία από τις δύο περιπτώσεις ο επόπτης δεν ξεγελάστηκε αλλά ορθότατα έδωσε το πλάγιο στον αντίπαλο. Περισσότερο με στενοχωρεί η συνειδητοποίηση ότι ο Γεωργέας πήγε να βολευτεί με το πλάγιο γιατί φοβόταν (ή ακόμα χειρότερα, ήξερε) ότι κρατώντας τη μπάλα στο γήπεδο, γρήγορα θα την έχανε από τον παίχτη του Ηρακλή. Θεώρησε, δηλαδή, ότι η εσφαλμένη διεκδίκηση του αράουτ τον γλύτωνε και από τον κίνδυνο να χάσει τη μπάλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και του έδινε το άλλοθι να γκρινιάξει στον επόπτη μετά για το δήθεν ανάποδο σφύριγμα.

Ο Γεωργέας ανανέωσε το καλοκαίρι στα 32 του μολονότι πέρσι αγωνίστηκε ελάχιστο λόγω τραυματισμών και γενικά τα τελευταία 2-3 χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα. Η διοίκηση και ο Δώνης σωστά όμως έκριναν ότι η οχταετής προσφορά του στην ομάδα, ο χαρακτήρας και το πάθος του και η σημαντική του βελτίωση όλα αυτά τα χρόνια, αρκούσαν με το παραπάνω για να του χαρίσουν ένα καλό τελευταίο συμβόλαιο.

Δυστυχώς, όμως, και η φετινή χρονιά δεν κυλάει όπως ο ίδιος και όλοι μας θα ελπίζαμε. Αρκετά προβλήματα τραυματισμών και πάλι δεν τον έχουν αφήσει να βρει ρυθμό και μοιραία η απόδοση του έχει κυμανθεί σε μέτρια επίπεδα. Φυσικά, ποτέ δεν ήταν στα φόρτε του οι σέντρες, οι αμυντικές τοποθετήσεις και η σιγουριά στις μεταβιβάσεις. Φέτος, όμως, μοιάζει να έχει χάσει και τα θετικά στοιχεία που τον διέκριναν όπως ο τσαμπουκάς, το διάβασμα των φάσεων και η ταχύτητα με τη μπάλα. Μετά από μία σειρά αραιών και αδιάφορων εμφανίσεων και ένα νόμιμο όσο κι αν επικίνδυνα άτσαλο τάκλιν στη φάση με το Ρουκάβινα που κόντεψε να μας στοιχίσει, η εμφάνιση και η συνολική αγωνιστική του συμπεριφορά το Σάββατο ήρθε ως επιστέγασμα του παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος του.

Με το Ράμος εξαφανισμένο, τον Κουτρομάνο ανεπαρκή και τους Μπασινά και Πλιάτσικα απείρως πιο χρήσιμους στα χαφ, δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι ο Γεωργέας είναι σε θέση όχι μόνο να βελτιωθεί σημαντικά ή να ανταποκριθεί επαρκώς αλλά ακόμα και να βγάλει την υπόλοιπη σεζόν με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Μία βδομάδα πριν τη λήξη της μεταγραφικής περίοδου, το μπάτζετ μπορεί να είναι μικρό αλλά το πρόβλημα μοιάζει μεγάλο και ελπίζω έστω την τελευταία στιγμή, μία κάποια προσθήκη να την έχουμε...

6 σχόλια:

zagr είπε...

Να σου θυμίσω ότι στο περσινό σερί του Κωστένογλου που μας "έδωσε" και το πρωτάθλημα, ο Γεωργέας (αντί του Ράμος) είχε σημαντική συμβολή.
Όσο για φέτος, θα συμφωνήσω ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση, πλην όμως είναι σαφέστατα προτιμότερος από Μπασινά, Κουτρομάνο κλπ.
Τέλος, σχετικά με την παραπλάνηση των διαιτητών, να σου ξαναθυμίσω ότι ο Γεωργέας παίζει στο Ελληνικό πρωτάθλημα που 15 χρόνια τώρα βλέπουμε το Τζόρτζεβιτς να εκτελεί ανύπαρκτα πέναλτυ και να πανυγηρίζει τα γκολ σαν σε τελικό μουντιάλ!

Amethystos είπε...

Ρε σεις κάτω τα χέρια από τον Νικόλα.....
Θέλω κάποια στιγμή να δώ και τον τασούλη τον Πάντο στα κιτρινόμαυρα.
Γιατί εμείς γουστάρουμε να βλέπουμε και παίχτες με ψυχή....

zagr είπε...

Πώς να έρθει ο Πάντος στην ΑΕΚ όταν έχει μάθει τόσα χρόνια να τραβάει τον επιθετικό μέσα στην περιοχή του και να σκάει χαμόγελα στο φακό γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ακουστεί σφύριγμα;

Ανώνυμος είπε...

Όντως, ο Γεωργέας δεν είναι και στα καλύτερά του, όμως όπως σου έγραψε και κάποιος φίλος μην ξεχνάς τη συμβολή του πέρσι. Αρκετά χρήσιμος παίχτης, που ξέρει τα κατατόπια του πρωταθλήματος, αλλά με τόσους τραυματισμούς που έχει αντιμετωπίσει λογικό είναι να θέλει κάποιο χρόνο να συνέλθει. aek-1924.blogspot.com για να ανταλλάζουμε απόψεις

Stel είπε...

ρε παιδιά, εννοείται ότι δεν ξεχνάω την προσφορά και τη χρησιμότητα του Γεωργέα πέρσι αλλά και τα προηγούμενα χρόνια. Γι' αυτό και είπα ότι καλά έκανε η διοίκηση και του ανανέωσε το συμβόλαιο το καλοκαίρι. Δεν θα ήθελα ούτε να τον διώξουμε, ούτε να τον αφοπλίσουμε. Η παρουσία του όμως φέτος είναι πολύ μέτρια και με δεδομένους και τους συχνούς τραυματισμούς του, πιστεύω πώς δεν μπορούμε να στηριχτούμε αποκλειστικά πάνω του για τη θέση του δεξιού μπακ. Σκεφτείτε ότι μας μένουν 20 ακόμα παιχνίδια στη σεζόν (μαζί με play-off και κύπελλο). Μακάρι πάντως ο Γεωργέας να ανέβει όπως πέρσι στο τέλος της σεζόν, γιατί τελικά προσθήκη δεν βλέπω να έρχεται...

Stel είπε...

όσο για τον "Τασούλη τον Πάντο" και τα χαμογελάκια του, ο Μορέτο φταίει που δεν τον αποτελείωσε...