17 Δεκ 2009

Η σιωπηλή πλειοψηφία

Όπως ευρύτερα στην κοινωνία υπάρχει η σιωπηλή πλειοψηφία που βλέπει τα κακώς κείμενα σε όλα τα επίπεδα αλλά νοιώθει εγκλωβισμένη και ανήμπορη να αντιδράσει, έτσι και στην «κοινωνία»της ΑΕΚ υπάρχει μία αντίστοιχη σιωπηλή πλειοψηφία που σκεπάζεται από τις φωνές των λίγων και παρακολουθεί αμέτοχη τις άσχημες εξελίξεις που αφορούν στην αγαπημένη μας ομάδα. Θεωρώ ότι η σιωπηλή πλειοψηφία της ΑΕΚ διακρίνεται από ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά:

- Πίστεψε στο όραμα του Ντέμη για τη δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας που θα αποπνέει υγεία και θα αποστρέφεται τα παρασκήνια και τα οπαδιλίκια, στενοχωριέται αφάνταστα που το σχέδιο απέτυχε λόγω αρκετών παραγόντων συμπεριλαμβανομένων των παρορμητισμών και λαθών του ίδιου του Ντέμη και πικράθηκε που ο ίδιος επέλεξε τη φυγή όσο κι αν, εν μέρει, καταλαβαίνει τους λόγους. Έχει βγάλει προ πολλού τα συμπεράσματα του για την περίοδο Ντέμη και πλέον δεν ενδιαφέρεται για τις συνεντεύξεις του στις οποίες προτιμά να ασχολείται με το παρελθόν και την υπεράσπιση της υστεροφημίας του και όχι με το παρόν που είναι ζοφερό.

- Αναγνωρίζει στους σημερινούς μετόχους της ομάδας ότι παρά τα λάθη τους και την προφανή αδυναμία τους να διοικήσουν μια ποδοσφαιρική εταιρεία (και δη στο ελληνικό πρωτάθλημα...) έχουν κινηθεί με μόνο γνώμονα το καλό της ομάδας σώζοντας την το 2004 και χρηματοδοτώντας την ουκ ολίγες φορές στη συνέχεια, χωρίς να επιδιώκουν ποτέ χρήμα ή προβολή και μολονότι τώρα έχουν βρεθεί σε μία θέση που οι ίδιοι αρχικά δεν επέλεξαν, δεν κοιτάνε να ξεφορτωθούν την ομάδα χωρίς πρώτα να διασφαλίσουν την επόμενη της μέρα.

- Θλίβεται για το διοικητικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ομάδα αλλά δεν περιμένει κανένα «κροίσο» εξ Αμερικής για να τη σώσει ιδίως όταν γνωρίζει ότι Κροίσοι (και μάλιστα ΑΕΚτζίδικων φρονημάτων...) υπάρχουν και στην Ελλάδα, οι οποίοι όμως συστηματικά επιλέγουν να μην εμπλέκονται και να κινούνται μονίμως στο παρασκήνιο φροντίζοντας απλώς να διατηρούν αισθητή την παρουσία τους με τα κατευθυνόμενα μέσα που διαθέτουν.

- Δεν παίρνει καθόλου στα σοβαρά τις αεκτζίδικες φυλλάδες που μόνο διχασμούς ξέρουν να σπέρνουν και συμφέροντα τρίτων να προωθούν. Διαβάζει απλώς τα πρωτοσέλιδα τους έτσι από συνήθεια και βαρεμάρα πηγαίνοντας το πρωί στο γραφείο...

- Θεωρεί ότι η original έχει πάψει προ πολλού να αποτελεί θετικό παράγοντα για την ομάδα, έχει πνιγεί στις αντιφάσεις χωρίς καν να το συνειδητοποιεί και έχει καταλήξει να αγαπάει τον εαυτό της περισσότερο από την ίδια την ΑΕΚ.

- Αγαπάει την ΑΕΚ ανεξαρτήτως απόδοσης και αποτελεσμάτων, στενοχωριέται όταν δεν πάει καλά ή πόσω μάλλον όταν βρίσκεται εκτός στόχων όπως φέτος αλλά με την ίδια θέρμη θα καθίσει να δει και το επόμενο παιχνίδι γιατί το πάθος είναι πάθος και δεν κάμπτεται όσο κακά κι αν είναι τα αποτελέσματα.

- Στήριζε και θα στηρίζει πάντα τους παίχτες, έλληνες και ξένους, που κάθε φορά επιλέγονται για να απαρτίζουν το ρόστερ της ομάδας και να φορέσουν το δικέφαλο αετό, και παρά τις όποιες αγωνιστικές αδυναμίες τους δεν διανοείται να τους βρίσει, να τους ειρωνευτεί και να τους υποβιβάσει. Πιστεύει ακράδαντα ότι οι παίχτες μαζί με τους γνήσιους οπαδούς αποτελούν τους φυσικούς εκφραστές της ιδέας της ΑΕΚ και οι δεσμοί μεταξύ τους πρέπει να είναι πάντα γεροί και αδιατάρακτοι.

- Στηρίζει και έχει εμπιστοσύνη στον εκάστοτε προπονητή της ομάδας, κρατάει τις προπονητικές αμπελοφιλοσοφίες για τον εαυτό του και την παρέα του και έρχεται σε αντιπαράθεση μαζί του μόνο όταν τον βλέπει να καταφέρεται άδικα για αγωνιστικούς λόγους κατά των παιχτών ενώ θα πρέπει να είναι ο πρώτος που θα τους προστατεύει. Προβληματίζεται που το κλίμα στις σχέσεις μεταξύ των παιχτών και του σημερινού προπονητή μόνο ρόδινο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

- Συνειδητοποιεί ότι όπως είναι σήμερα η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα δεν ενδιαφέρεται καν να γίνει η ΑΕΚ μέρος του συστήματος έστω κι αν το αντάλλαγμα είναι, πάλι όπως και παλιότερα, κάνας τίτλος που στόχο θα έχει να μας κλείνει το στόμα. Για αυτό το λόγο θεωρεί σφάλμα τη σύμπλευση με το βρώμικο κατεστημένο που εκφράστηκε φέτος με την εκλογή του Θανόπουλου στην προεδρία της Superleague και (ακόμα χειρότερα) δεν αναιρέθηκε αυτομάτως και επιδεικτικά αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Το ΥΠΕΡ ΑΕΚ δημιουργήθηκε από δύο φανατικούς ΑΕΚτζήδες της σιωπηλής πλειοψηφίας που επιχείρησαν πέρσι να μιλήσουν για την ποδοσφαιρική ΑΕΚ χωρίς γκρίνιες και μιζέριες που κυριαρχούν στον αεκτζίδικο τύπο και τα δικτυακά φόρουμ και χάρηκε γιατί βρήκε σημαντική ανταπόκριση, απόδειξη άλλωστε ότι η πλειοψηφία βρίσκεται στη δική μας πλευρά. Σταματήσαμε να γράφουμε όταν συνειδητοποιήσαμε ότι τα πράγματα στην ΑΕΚ εξελίσσονταν άσχημα σε όλα τα επίπεδα και η κατάσταση περιγράφονταν πλέον κυρίως με γκρίνια, αυτό δηλαδή ακριβώς που θέλαμε να αποφύγουμε. Επιλέξαμε να επιστρέψουμε στην πλευρά της σιωπηλής πλειοψηφίας κρίνοντας το ως πιο σωστό τότε και για όλη την περίοδο που ακολούθησε.

Πλέον, η ΑΕΚ είναι πολύ μόνη. Εμπνευστής δεν υπάρχει πια, οι παίχτες δεν στηρίζονται από κανέναν, οι μέτοχοι ανήμποροι να διοικήσουν ψάχνουν απεγνωσμένα αγοραστή και εντός και εκτός γηπέδου οι φωνές των λίγων σκεπάζουν την ανησυχία των πολλών. Η αγαπημένη μας ομάδα δυστυχώς μικραίνει αλλά η αγωνιστική κρίση είναι ο μικρότερος λόγος και η εύκολη αφορμή.

Πια, η σιωπή και η βουβή θλίψη δεν μπορούν να είναι επιλογές. Η ΑΕΚ χρειάζεται τους πολλούς.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Xilia mpravo gia tis skepseis sou


Areti

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΣΙΩΠΗΛΟΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ! Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ


ΠΕΤΡΟΣ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ
ΕΞΩ Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ

Ανώνυμος είπε...

telika den yparxoun mono ilithioi sto internet!!!!!!

eimai poly xaroumenos simera!!!!!

bravo paides!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΛΕΙΨΕ Η ΦΩΝΗ ΣΑΣ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ (ΠΡΑΓΜΑ ΦΥΣΙΚΟ )ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΓΡΑΨΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΟΡΚΙΣΩ ΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ ΠΟΥ ΦΩΛΙΑΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.
ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΥΧΩΝΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Υ.Γ. για τον Πετρο απο Π. ΦΑΛΗΡΟ
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ
ΜΕ ''ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ''.

CHRKAN

kakia's brother είπε...

Συγχαρητήρια για το αμορτισέρ. Το κακό είναι ότι περιγράφει μία κατάσταση η οποία "ισούται" με την απόλυτη χρεωκοπία των ονείρων (όλων μας) για τη μετά 2004 ΑΕΚΑΡΑ. Στο πλαίσιο αυτό, ο επικήδειος λίγη σημασία έχει. Σημασία αποκτά η πρόταση που δίνει προοπτική και τέτοια ούτε υπάρχει για την ΑΕΚΑΡΑ ούτε διαφαίνεται πως θα υπάρξει στο εγγύς μέλλον. Η συμμετοχή όλων μας ασφαλώς και είναι απαραίτητη, δεν εξασφαλίζει όμως τίποτα. Και δεν εξασφαλίζει τίποτα γιατί οι ριζικές αλλαγές σπανίως έπονται ειρηνικών εξελίξεων. Κι αυτοί που είναι ικανοί και για πιο μάχιμες καταστάσεις είναι ένας συγκερασμός ανθρώπων που μάχονται χρόνια τώρα, επί δικαίων και αδίκων δυστυχώς, ανθρώπων που βαρέθηκαν να το κάνουν μόνοι τους ή/και να θεωρούνται γραφικοί, καθώς και 16χρονων που δύναται να χειραγωγηθούν εύκολα... Αφήστε που, στο εν τω μεταξύ, όλοι οι ανωτέρω έχουν χάσει και πολύτιμες δυνάμεις, ιδίως την έξωθεν καλή μαρτυρία. Με βλέπετε απαισιόδοξο γιατί δεν έχω πίστη στον έλληνα, ούτε στον ΑΕΚΤΖΗ. Είναι ραγιάς. Και "μάρμαρα" δεν υπάρχουν πια να κερδίσουν την Επανάσταση. Over & out.

Ανώνυμος είπε...

Αυτές οι αλήθειες θα πρέπει να ακουστούν περισσότερο


Adede

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ.Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ,Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΓΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΠΑΔΟΙ.ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ) ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΡΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ.ΜΗ ΧΑΝΟΣΑΣΤΕ.ΣΤΕΛΙΟΣ 1963.

Ανώνυμος είπε...

μα αγαπητοί μου φίλοι, η συνεχής γρίνια και η μιζέρια που αποπνέει , αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα τηςΑΕΚ.
Συνεχής γρίνια και συμπεριφορά εκτός ορίων από την φασαριώζα μειοψηφία, που μόνο προβλήματα δημιουργεί στην ομάδα, αποτρέπει- αηδιάζει τους υγιείς φίλους που απλά παρακολουθούν τα τεκταινόμενα ανήμποροι να αντιδράσουν.
Ο Ντέμης, έδωσε όραμα , ανέδειξε αξίες σ ενα χώρο (όπως το Ελληνικό ποδόσφαιρο)αλλά δυστυχώς τα διοικητικά του λάθη (εννοείται όλης της διοίκησης - δεν ήταν μόνος) και οι παρεμβάσεις του κατεστημένου (εντός και εκτός ομάδας) οδήγησαν στη σημερινή τραγική κατάσταση.
Η σιωπηλή πλειοψηφία πρέπει να δηλώσει ΕΝΤΟΝΑ την παρουσία της.
Επιβάλλεται να γεμίζουμε το ΟΑΚΑ με 30-40 χιλιάδες παρουσίες μας, να στηρίζουμε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας (όλους ανεξαιρέτως) να αποδείξουμε ότι πάνω απ όλα υπάρχει η ΑΕΚ και οι άνθρωποι που την πονάμε , κόντρα στους εγκαθέτους (καταληψίες,εφημεριδάδες,μπουκαδόρους και άλλα ανθρωποειδή)
Θα συνεχίσω να έρχομαι από την επαρχία (Πάτρα) κι ας γυρίζω το ξημέρωμα με πόνο, θυμό και οργή._
ΓΙΑΝΝΗΣ

sakis είπε...

Άντε ρε παιδιά καλώς γυρίσατε στο τόπο των προβληματισμών για την ΑΕΚ.
Δεν θα σχολιάσω,διότι με καλύψατε,όπως και οι φίλοι μας με τα σχόλια,με το παραπάνω.
Απλώς να σας προτρέψω,μιας και καίει τώρα η πατάτα να παραμείνουμε ψύχραιμοι,να μη παραμυθιαζόμαστε,ούτε να αφήσουμε όμως τους επιτήδειους να δηλητηριάζουν την ατμόσφαιρα και τον αέρα της ομάδας,που αναπνέουμε.
Καλή συνέχεια και αν το θέλετε μπορούμε να συνεργαζόμαστε με τα μπλοκ μας.

nikos είπε...

mpravo gia tin thesi sas.ine san na to egrapsa ego ke poli alli aektzides edo stin katerini.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ,
ΕΥΧΟΜΕΝΟΣ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗ , ΧΩΡΙΣ
ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΓΚΡΙΝΙΑ .

CHRK

Unknown είπε...

Γεια σου φίλε μου. συγχαρητήρια για το blog σου. Ταυτίζομαι απόλυτα (μα απόλυτα όμως!) με την εικόνα της σιωπηρής πλειοψηφίας την οποία παρουσιάζεις, και χαίρομαι που υπάρχουν Αεκτζήδες που σκέφτονται λίγο πολύ σαν κι εμένα.

Είμαι κάτοχος διαρκείας και εξακολουθώ να πηγαίνω στο γήπεδο χωρίς καμία επιφύλαξη, παρά την κακή πορεία της ομάδας. Συχνά με ρωτάνε αν θα το ανανεώσω του χρόνου. Ο λόγος που μπορεί να με αποτρέψει από το να το ανανεώσω δεν θα είναι η κακή πορεία της ομάδας, ή ακόμα κι ο υποβιβασμός σε χαμηλότερη κατηγορία, αλλά η γκρίνια, η καφρίλα, η αρρώστια και η κακομοιριά... Αυτό είναι κάτι που δεν καταλαβαίνει η "ηχηρή μειοψηφία" και δεν νομίζω να το καταλάβει ποτέ, γι'αυτό και νομίζω ότι θα γυρίσουμε σε καιρούς "Νέας Σμύρνης" με 1500 Αεκτζήδες στο γήπεδο. Δυστυχώς...