26 Μαρ 2009

Ερμηνεύοντας το γκάλοπ

Ενδιαφέροντα συμπεράσματα έβγαλε το γκάλοπ σχετικά με τις προτιμήσεις σας για τους παίχτες που περισσότερο επιθυμείτε να παραμείνουν στην ομάδα και την επόμενη σεζόν. Οι απαντήσεις (114 συνολικά) αποκτούν ιδιαίτερη σημασία από τη στιγμή που η μεταγραφολογία έχει ήδη ξεκινήσει και με δεδομένο ότι φέτος λόγω του σφιχτού μπάτζετ εκείνοι που θα πουληθούν θα καθορίσουν την ποσότητα και την ποιότητα αυτών που θα έρθουν και όχι το αντίστροφο...

Η άνετη επικράτηση του Μπλάνκο (40 ψήφοι) και η δεύτερη θέση του Κυργιάκου (27) αναδεικνύουν πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη ηγετικών φυσιογνωμιών στην ομάδα, παιχτών δηλαδή που προσφέρουν όχι απλώς με την απόδοση τους στο γήπεδο αλλά και με το πάθος που μεταδίδουν, την προσωπικότητα τους και το γενικό εκτόπισμα τους στις τάξεις των οπαδών. Οι δύο αυτοί παίχτες ουσιαστικά αναπληρώνουν το κενό που άφησαν πέρσι οι Λυμπερόπουλος, Δέλλας, Ριβάλντο και Ζήκος και μία ενδεχόμενη πώληση τους μπορεί να γεμίσει με λεφτά το ταμείο αλλά σίγουρα θα στερήσει την ομάδα από κάτι περισσότερο από δύο πολύ καλούς ποδοσφαιριστές.

Αρκετά πίσω αλλά με καθόλου άσχημη επίδοση βρέθηκαν ο Πεγετιέρι και ο Σάχα (14 και 13 ψήφους αντίστοιχα), δύο αθόρυβοι παίχτες που μολονότι δεν τράβηξαν καθόλου τα φώτα της δημοσιότητας, η αξία τους αναγνωρίσθηκε γρήγορα. Οι ίδιοι ενσωματώθηκαν σχεδόν αμέσως στην ομάδα, δηλώνουν πως θέλουν να συνεχίσουν σε αυτήν, αλλά, δυστυχώς, λόγω της αβεβαιότητας του μπάτζετ, η παραμονή τους δεν είναι ακόμα εξασφαλισμένη.

Στις τελευταίες θέσεις προτίμησης βρέθηκαν ο Σκόκο (10) και ο Τζιμπούρ (4), οι δύο πιο ακριβοπληρωμένες μεταγραφές του περσινού καλοκαιριού για τους οποίους οι προσδοκίες ήταν έτσι κι αλλιώς ψηλές. Ενώ η απόδοση τους έχει σίγουρα κυμανθεί σε μέτρια επίπεδα, το πιο ανησυχητικό είναι ότι ακόμα δυσκολεύονται να βρουν το ρόλο και τη θέση τους μέσα στην ομάδα. Οι κακές μεταξύ τους σχέσεις και η όποια επίδραση αυτό έχει στην απόδοση και τη μεταξύ τους συνεργασία προφανώς κάνει τα πράγματα χειρότερα και δημιουργεί ερωτηματικά για τη δυνατότητα περαιτέρω συνύπαρξης τους στην ομάδα.

Όσο για το μικρό αριθμό ψήφων του Καφέ (4), αυτό νομίζω οφείλεται περισσότερο στη βεβαιότητα που υπάρχει για την ανανέωση του συμβολαίου του και όχι στην οποία αμφισβήτηση της αξίας του. Άλλωστε, κατά γενική ομολογία ο Καφές διανύει την καλύτερη του χρονιά στην ομάδα.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ειχά κανει σχολιο και όταν ψήφιζα για την χαμηλη βαθμολογια του Καφέ .
Για μένα αυτό οφείλετε στο γεγονος ότι οι περισσοτεροι κοιτάμε τη ροδα που γυρίζει και όχι το γραναζι που μεταδίδει την κίνηση.
Αν δει κάποιος παιχνίδι της ομάδας και παρακολουθήσει το πως κινειται μέσα στο χώρο και τη δουλειές κάνει ο Καφές μαζί με το γεγονός ο΄τι χρησιμοποιεί καλά και τα 2 πόδια θα καταλάβαινε πόσο σημαντικός έιναι για την λειτουργία τηςόμάδας.