10 Μαρ 2010

"Παλαίμαχη" αηδία

Αντιγράφω αποσπάσματα της πρόσφατης συνέντευξης του Μίμη Παπαϊωάννου από την ιστοσελίδα του Σπορ FM:


-Πηγαίνετε στο γήπεδο σήμερα να δείτε την ΑΕΚ;

«Θα σου πω κάτι και γράψ' το με κεφαλαία γράμματα: Δεν με ενδιαφέρει η ΑΕΚ σήμερα! Εδώ δεν ασχολούνται οι ίδιοι με την ομάδα. Θα ασχοληθώ εγώ; Δεν ξέρω καν ποια μέρα παίζει η ΑΕΚ. Έχω τις δουλειές μου».


-Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΑΕΚ σήμερα;

«Οι άνθρωποι που διαχειρίζονται την ομάδα πρέπει να φύγουν και να έρθει επιτέλους ένας ιδιοκτήτης. Δεν ξέρω αν θα ζω όταν η ΑΕΚ θα πάρει ξανά πρωτάθλημα. Και, καλά, πρωτάθλημα μπορεί να ξαναπάρει. Λεφτά, γήπεδο και αξιοπρέπεια πού θα βρει;»


-Πώς κρίνετε την εποχή Ντέμη Νικολαϊδη στην ομάδα;

«Μην μου πεις τίποτα γι' αυτόν! Ήταν ο χειρότερος πρόεδρος που πέρασε από την ΑΕΚ. Όταν έχεις το δικέφαλο στο μπράτσο, δεν κάνεις αυτά που έκανε αυτός...»


(
http://www.sport-fm.gr/article/220480)


Τα θλιβερά συμπεράσματα που προκύπτουν είναι τα ακόλουθα:


- Για τον κ. Παπαϊωάννου το ενδιαφέρον και η ενασχόληση με την ΑΕΚ δεν είναι αυτονόητα, όπως θα έπρεπε να είναι για κάθε ΑΕΚτζή. Είναι συνάρτηση των πράξεων, ενεργειών και παραλείψεων της εκάστοτε διοίκησης.


- Για τον κ. Παπαϊωάννου, θρυλική μορφή της ιστορίας της ΑΕΚ, οι δουλειές του (ποιές είναι αυτές, άραγε;...) τον εμποδίζουν ακόμα και να γνωρίζει τη μέρα που αγωνίζεται η ομάδα.


- Για τον κ. Παπαϊωάννου τα "λεφτά" και το "γήπεδο" δεν μπαίνουν απλώς στην ίδια πρόταση με την "αξιοπρέπεια". Προηγούνται αυτής...


- Για τον κ. Παπαϊωάννου ο Ντέμης Νικολαϊδης υπήρξε χειρότερος πρόεδρος του Μάκη Ψωμιάδη που έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών για υπεξαίρεση ποσού 11 εκ. ευρώ από την ομάδα.


Τί άλλα σχόλια να κάνω; Για μία ακόμα φορά η ΑΕΚ βρίσκει τον εχθρό μέσα της. Για μία ακόμα φορά όλοι σιώπησαν. Μερικοί, μάλιστα, χειροκρότησαν. Η επίδειξη ΑΕΚοφροσύνης στη χειρότερη της μορφή... Ντροπή σου Μίμη...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται ότι περνάς 'μέρες οργής'.
Ο τίτλος σκληρός .Τα σχόλια εύστοχα αν και πικρά. Και εμένα δεν μου άρεσαν τα όσα ειπώθηκαν από μια μορφή που την είχα κόλησει σε τετράδια και που ήταν σημείο αναφοράς και περηφάνιας ,για τον απλό ΑΕΚΤΖΗ (μόνο απλοί ύπηρχαν τοτε,οι δήθεν'πεφωτισμένοι' ήρθαν μετά),τα χρόνια του '70(Αγαπητέ STEL έχουμε 10 παρά 1 χρόνια διαφορά).
με τα όσα γνωρίζω μπόρώ να αιτιολογήσω (υπάρχουν σημεία που μπορούν να συζητηθούν )τα όσα είπε ο ΠΑΠ , δεν τα δικαιολογώ όμως καθόλου.
Γιατί πιστεύω ότι το ύφος τους κάνει κάκο στην ομάδα όπως και οι περισσότερες δηλώσεις άλλωστε. Γιαυτό και εκτιμώ πόλυ τα λίγα λόγια και κατ επέκταση αυτούς που δεν μιλούν ακόμα και με κίδυνο να κατηγορηθούν ή να αφήσουν αρνητικές εντυπώσεις άδικα.
και με την ευκαιρία πολλές δηλωσεις έγιναν φέτος στην ομάδα.
Οσο για την κρίση για τον ΝΙΚΟΛΆΙΔΗ, είναι προφανώς άδικη. Αλλα δεν ειναι φοβερό και το γεγονός ότι ο Νικολαίδης με κάποιες ενεργείες έχει δημιουργήσει τόσα απωθημένα σε αρκετούς.
ΟΧΙ στην γκρινια
ΥΠΕΡ ΑΕΚ
chrkan

Stel είπε...

"εύστοχα αν και πικρά", "μπορώ να αιτιολογήσω, δεν τα δικαιολογώ όμως", "υπάρχουν σημεία που μπορούν να συζητηθούν", "άδικη κριτική στο Νικολαϊδη αλλά έχει δημιουργήσει απωθημένα σε αρκετούς"...

διαφωνώ τελείως με την ανοχή και διαλλακτικότητα σου (και) στο παραλήρημα του Παπαϊωάννου αλλά δεν με εκπλήσσει γιατί γενικά έχεις την τάση να στρογγυλεύεις τα πράγματα, να αποφεύγεις να πάρεις σαφή θέση ή να καταφερθείς εναντίον κάποιου σαν να προσπαθείς να τα έχεις καλά με όλους. επέτρεψε μου να πιστεύω ότι αυτή η στάση δεν βοηθάει πάντα. τα θέματα είναι όντως συνήθως σύνθετα και πολύπλοκα αλλά ορισμένες φορές πρέπει να είμαστε αμείλικτοι και να κόβουμε το κακό από τη ρίζα του... Τα λόγια του Μίμη ούτε αιτιολογούνται, ούτε δικαιολογούνται... Μόνο καταδικάζονται. και ο ίδιος έχει ξαναδώσει αφορμές στο παρελθόν με διαγγέλματα ΑΕΚοφροσύνης... όσο ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές τόσο μικραίνουμε ως ομάδα... Εσύ, μάλιστα, που τον είχες "σημείο αναφοράς και περηφάνιας" θα περίμενα να είσαι ακόμα πιο οξύς από εμένα...

Ανώνυμος είπε...

Mε τους κατα πολυ μεγαλυτερους μου όπως και με τα παιδιά είμαι αυτηρος άλλα ταυτόχρονα 'δίνω τόπο στην οργή' μερικές φορές.σαφή θέεση παίρνεις όταν γνωρίζεις βασικά δεδομένα του θέματος (ή τουλάχιστον μπορεις να τα συνάγεις απο σοβαρες πληροφορίες).Για κάποια αλλα θέματα που δεν τα χωρά ο νους μου δεν μου αρέσει να προβαίνω σε καταλυκτικά συμπεράσματα.Προτιμώ να περιμένω,μιας και συνήθως αργα ή γρήγορα η αληθεια προβάλει.
Αλλωστε μην ξεχνάς οτι έσυ αρθρογραφεις και έγω συμμετέχω . Ως καλεσμένος οφείλω να είμαι πιο 'μαζεμένος'.
ΣΗΜ : Στο προήγούμενο αρθρο σου έιχα στείλει κείμενο που δεν δησ/κε (κατι λάθος θα έκανα)και έγραφα ότι μετά το τέλος των αγώνων θα πω αναλυτικα τη γνώμη μου για την κατασταση στην ομάδα.
Προς το παρόν σαφη θέση έχω πάρει στο μόνο κατ έμε ζήτημα που ο χρόνος και τα γεγονότα έχουν 'βγαλει' τελεσίδικη απόφαση.
Πρέπει να απομωνοθούν οι οργανωμένοι 'τραμπούκοι'και ΄προστατες' της ομαδας που βρίσκονται στις εξέδρες(θέλεις ονόματα).Και γιαυτό χρείάζετε ενέργειες από διοίκηση και από τους απλούς φιλαθλους.
chrkan

Ανώνυμος είπε...

Το να συγκρίνεις αυτούς που έχουν φτάσει την ΑΕΚ στους ουρανούς με αυτούς που την έχουν κατεβάσει στο μπράτσο τους έχεις χάσει το μέτρο Αν είπε σκληρά λόγια ο Μίμης είναι λόγια γιατί σε έργα έχει γράψει μάλλον έχει ζωγραφίσει στο χορτάρι στιγμές μοναδικές, ανεξίτηλες. Έχει πίκρα ο Μίμης κι έχει δίκιο. Η διοίκηση του Ντέμη από περίσσιο σνομπισμό έκανε πέρα ανθρώπους που προσφέρανε στην ιστορία, στην περηφάνια, και στην αξιοπρέπεια της ομάδας μας. Δεν ξέρω αν ο Ντέμης είναι ο χειρότερος πρόεδρος αλλά θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ούτε σαν παίκτης, ούτε σαν παράγοντας δικαίωσε τις προσδοκίες και την αγάπη του κόσμου.