12 Φεβ 2010

«Σαν κύριοι» εκδιώχθησαν...

«Σαν κύριοι» έγραφε χθες σύσσωμος ο τύπος, αποχωρούν από την ΑΕΚ δύο εκ των μετόχων της, ο Γκίκας Γκούμας και ο Πόλυς Χατζηϊωάννου καθώς φεύγοντας πλήρωναν και περί τα 4 εκ. ευρώ σε μετρητά και τραπεζικές εγγυήσεις για υποχρεώσεις της ομάδας. Στη δε ανακοίνωση αποχώρησης τους δεν άφησαν ούτε μία αιχμή για πράγματα και καταστάσεις που τους ενόχλησαν και που εντέλει τους ανάγκασαν στην απόφαση αυτή.

Γιατί είμαι σίγουρος ότι οι δυο τους θα είχαν πολλά να πουν δίνοντας στον κόσμο να καταλάβει ότι στην πραγματικότητα από την ΑΕΚ «δεν έφυγαν σαν κύριοι» αλλά στεγνά τους έδιωξαν... Τους έδιωξε ο Ντέμης στο όραμα του οποίου πίστεψαν και αθόρυβα στήριξαν αλλά ο ίδιος τους παράτησε, τους έδιωξε ο Θανόπουλος που μία τους καθησύχαζε ότι τα πράγματα βαίνουν καλώς και μετά τους εξέθετε δημοσίως για ανεπαρκή στήριξη, τους έδιωξαν οι φυλλάδες όταν με περισσή ευκολία και διάχυτο λαϊκισμό τους βάφτισαν «α-μέτοχους» ενώ οι ίδιοι συνέχιζαν να χρηματοδοτούν την ομάδα και απλά αδυνατούσαν και δεν επιθυμούσαν να μπουν στην πρώτη γραμμή, τους έδιωξε ο κόσμος εκείνος που απεχθάνεται τις αθόρυβες διοικήσεις και εναγωνίως περιμένει τους «κροίσους/λαμόγια» που «θα τα ακουμπήσουν» και με κάθε μέσο και τρόπο «θα ξανακάνουν την ΑΕΚ μεγάλη...», τους έδιωξαν οι οργανωμένοι που κάποτε στήριζαν τον Ψωμιάδη αλλά αυτούς δεν δίστασαν να τους κάνουν ειρωνικό σύνθημα, τους έδιωξε ο προπονητής πιστός στην αποστροφή του σε κάθετι που του θυμίζει το «σύστημα Ντέμη», τους έδιωξαν οι άλλοι μέτοχοι που σταδιακά ξέχασαν τον αρχικό κοινό τους στόχο και άρχισαν να αποστασιοποιούνται ή ακόμα χειρότερα να παραδίδουν τις μετοχές τους εδώ κι εκεί...

Τώρα που το σκέφτομαι η τελευταία χάρη που θα μπορούσαν να κάνουν στην ομάδα ο Γκίκας και ο Χατζηϊωάννου θα ήταν να μιλήσουν για όλα τα παραπάνω και να εξηγήσουν τους λόγους που φεύγουν από την ομάδα. Όλο και κάποιος θα προβληματίζονταν και ίσως κάποια μυαλά να άλλαζαν... Βέβαια, από την άλλη, και με τέτοιο «ακροατήριο», μάλλον κι αυτό μάταιο θα ήταν. Άσε που το «σαν κύριοι» πιθανότατα θα γινόταν «βγάλαν γλώσσα και οι α-μέτοχοι...» και η αποχώρηση τους θα συνοδεύονταν από ενορχηστρωμένες επιθέσεις πανταχόθεν. Έτσι κι αλλιώς, σε ένα χρόνο από τώρα κανείς δεν θα τους θυμάται. Κι ας πρόσφεραν στην ομάδα πολλά περισσότερα και κυρίως με πολύ μεγαλύτερη ανιδιοτέλεια από πολλούς πρώην, νυν και επόμενους διοικούντες.

2 σχόλια:

Γραφεας Πεζικου είπε...

Υπάρχουν ακόμη, ως οι περί ων ο λόγος Κύριοι, άνθρωποι με τόση ανιδιοτέλεια; τόση αξιοπρέπεια;...και σπάνιο ως απαράμιλλο ήθος;Ειλικρινά δυσκολεύομαι να το πιστέψω και θα ήμουν σε "αμφιβολία" ΑΝ δεν ανήκα στους Ιδεολόγους ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ εδώ και 62 χρόνια,κάτι για το οποίο είμαι εξαιρετικά υπερήφανος,καθώς επίσης και για το ότι φίλοι μου στη Καβάλα,αντιπάλων ποδοσφαιρικών αντιλήψεων και στρατοπέδων,ομολογούν απερίφραστα ότι υποστηρίζω την μοναδική και την πλέον κημπάρικη ομάδα στη χώρα μας την Α.Ε.Κ.....και ότι σωστά και χωρίς υπερβολή την έχω αναγάγει σε ιδεολογία......

Ανώνυμος είπε...

Πέντε και πλέον χρόνια μετά το 'ετος ' 0 για την νέα ΑΕΚ αποκαλύπτονται ολοένα και περισσότερα στοιχεία για το ποιοι aνήκαν στην περίφημη ομάδα Νικολαίδη.
Ατομα με μεγαλη οικ/κη επιφάνεια και με διάθεση να προσφέρουν (έτσι δείχνουν),μέσω όμως του δικού τους τρόπου σκέψης.
Είναι δυσάρεστο η ΑΕΚ να χάνει για Δεύτερη φορά (μετά την ΕΝΙC)μια ευκαιρία να δημιουργήσει διοικητικές δομές και λειτουργίες που θα οδηγoύσαν την ομάδα μπροστά σε βάθος χρόνου.
Και στις δύο περιπτώσεις οι ανεπάλληλες αλλαγες σχεδιασμων οδηγούν σε δύσβατα μονοπάτια την ομάδα και τους οπαδούς να αναμένουν κάποιον 'κροίσο' .
Δεν θα συμφωνούσα οτι ο Θανόπουλος τους έδιωξε, νομίζω ότι οι αποφάσεις και οι ενέργειες του Νικολαίδη(κυρίως ο τρόπος αποχώρησης) ήταν έκεινες που
δρομολόγησαν την σημερινη κατάσταση, ακυρώνοντας έτσι μεγάλο μέρος του θετικού ,αρχικά ,έργο του, και φυσικά η μέριδα των 'πεφωτισμένων' οπαδών που πέρα της δημιουργιας 'μπάχαλου' και επεισοδείων θέλουν και το 'καλό'!!! της ΑΕΚ .
ΚΡΙΜΑ
CHRKAN