1 Φεβ 2010

Τα πράγματα στη θέση τους


Με τον Καράμπελα και τον Αραμπατζή να κάνουν καθυστερήσεις για να κρατήσουν το χ, την ομάδα να αδυνατεί να κάνει ένα συνδυασμό της προκοπής ή μία επιθετική προσπάθεια που να έμοιαζε δουλεμένη, τον Μπλάνκο να ταλαιπωρείται ως δεξί χαφ και να τελειώνει το 90λεπτο χωρίς να έχει πατήσει την αντίπαλη μεγάλη περιοχή, την «Ώρα» να πανηγυρίζει για την «τεράστια ΑΕΚάρα του Ντούσκο» και τις υπόλοιπες φυλλάδες να εξαίρουν την «ψυχή» της ομάδας λες και παίζαμε με την Μπαρτσελόνα, το Δημοσθένη Καρμοίρη να αναφέρει ότι «η ΑΕΚ ξαναμπήκε γερά στη διεκδίκηση της 5ης θέσης» και τη γενική συνειδητοποίηση ότι η ομάδα με λίγο περισσότερη δουλειά και καλύτερη διαχείριση του ρόστερ θα ήταν στο ίδιο επίπεδο με τους υπολοίπους και σίγουρα μέσα στη διεκδίκηση του τίτλου, το να δηλώνουμε και ευχαριστημένοι σήμερα νομίζω μας μικραίνει (ακόμα πιο) πολύ...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Stel,
εν πρώτοις σκεφτόμοYνα αν πρέπει να αναρτησω σχόλιο ή να σου στείλω σχολιασμό προσωπικά σε σενα. Επιλέγω το πρώτο.
Νομίζω ότι θα πέσουμε στην παγίδα που καυτηριαζεις στον τίτλο του blog. ΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ.
Το Σχόλιο της 'ΩΡΑΣ', που θεωρητικά έχει ενισχυθει τελευταια σε αρθρογράφους, είναι τραγικό και γιαυτό και δεν την διαβαζουν οι απλοί φίλαθλοι έκτος και αν θέλεις να σκοτώσεις την 'ώρα' σου .
Η προσωπολατρεία δεν οδηγει σε καλά αποτελεσματα, το ίδιο όμως (ίσως και περισσότερο)αποτέλεσμα έχει και η δαιμονοποίηση κάποιου, και αυτό γιατι στο μεν πρώτο ύπαρχει θετικο πρόσημο στο δευτερο αρνητικο όσο αφορα την ατμοσφαιρα που δημιουργουν.
Π.χ. η αποθέωση ένος μετριου παίκτη μπόρει να οδηγήσει σε κουκούλωμα της ανάγκης ενίσχυσης σε κάποια θέση μιάς ομάδας ένω η αποδοκιμασία μπόρει να οδηγήσει έυκολα σε απαξία έναν παικτη μεγαλου βεληνεκούς.Το δεύτερο είναι σαφώς χειρότερο από το πρώτο.
Η ομάδα έχει πρόβλημα δομής και αυτο πηγαζει απο τους υπευθυνους οργάνωσης αυτής και όχι απο τους διαχειριστές της υφιστάμένης καταστασης.Η ομαδα δέσμια της γκρίνιαs εδώ και χρόνια με εξαίρεση φωτεινες περιοδους (τις ξαναθυμίζω: πρωτη περιοδος Μπαγιεβιτσ που η παρουσία του και τα αποτελεσματα του κάλυπτε τις γκρίνιες που υπήρχαν απο το 80 και μετά(οποία συμπωση, τοτε δεν αρχίζει να γιγαντώνεται στη χώρα το 'κίνημα των οργανωμένων'),ένα εξάμηνο της πρώτη θητείας του Σαντος και η πρώτη χρονια τη περιοδου Νικολαιδη )δεν μπορει να σηκώσει κεφαλι.
Στις σημερινές συνθήκες θεωρω ότι το μόνο που έχει η ομάδα είναι η ικανοτητα το προπονητη της , παρόλα τα δυσμενη αποτελεσματα αποτελεσματα που φέρνειτ εφέτος της , η ικανοτητα του να μπορει (λόγω της διαστροφης που μάλλον έχει με το σωματείο)υπο τις παρούσες συνθήκες να μπορει να παρατάσει ομάδα που να αντιστεκεται.Πρέπει να δεχτούμε ότι με την υφιστάμενη κατασταση η ΑΕΚ δεν μπορει να δημιουργησει ένα σταθερο προφιλ. Κάθε παιχνίδι θα είναι ντερμπι γιατι μια ομάδα χωρις δομή και ηρεμια θα έχει σκαμπανεβασματα. Η παρουσια του προπονητη αυτου που υπαρχει είναι δυστυχώς το μόνο ατού που έχει η ομάδα απένατι στους αντιπάλους της. Δεν θα έπρεπε να είναι ετσι, θα έπρεπε ο προπονητης να είναι ο μπροσταρης σε ένα σύνολο (ΟΜΑΔΑ:διοικηση,παικτεσ , ροστερ )που θα δουλευει για την επίτευξη των στόχων του.
Ο μοναδικος στόχος της ΑΕΚ (έτσι όπως έγιναν τα πράγματα)είναι η Ευρώπη και αυτό πρέπει να εξασφαλιστει πασι θυσία. Ας το έχουμε αυτο στο μυαλό μας .
CHRKAN

Stel είπε...

ίσως έχεις κάποιο δίκιο για τη γκρίνια. ωστόσο, θα πρότεινα να δεις το σχόλιο μου για το ντέρμπι περισσότερο ως αντανάκλαση του τί είδαν τα ματάκια μου και του τί γράφτηκε. δηλαδή, όταν ο άλλος βολεύεται με το χ ή είναι τόσο ενθουσιασμένος με αυτό που είδε την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, δικαιούμαι νομίζω να πάω λίγο στην "αντιπέρα όχθη", με κάτι που μοιάζει με γκρίνια αλλά εγώ το θεωρώ περισσότερο αποκατάσταση της ισορροπίας. έτσι όπως πάμε, στο τέλος θα πανηγυρίζουμε για την 5η θέση...

στο σχόλιο μου αναφέρομαι σε νοοτροπίες παιχτών, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, δημοσιογραφικές αποφάνσεις και κριτικές αλλά και την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. δηλαδή σε ένα σύνολο παραγόντων χωρίς δαιμονοποιήσεις ή προσωπολατρείες. εσύ αντιθέτως επιλέγεις (και πάλι) να σταθείς μόνο στο θέμα του Μπάγεβιτς, θύμα των "συνθηκών" και της "υφιστάμενης κατάστασης" χαρακτηρίζοντας τον "το μόνο ατού που έχει η ομάδα απέναντι στους αντιπάλους της"... Νομίζω το θέμα το έχουμε εξαντλήσει και δεν χρειάζεται να επανέλθουμε. Μία επισήμανση μόνο: Το ότι το "το μόνο που έχει η ομάδα είναι η ικανότητα του προπονητη της..." είναι άποψη σου και είναι σεβαστή αλλά επέτρεψε μου όχι απλώς να διαφωνήσω αλλά να την χαρακτηρίσω ως ορισμό της προσωπολατρείας...

Ανώνυμος είπε...

Κάποιο ρητό λέει σοφά: Όσο περισσότερο γνωρίζεις κάποιον τόσο λιγότερο τον παρεξηγείς.
Δεν σε γνωρίζω καλα και ίσως σε παρεξηγω, όμως σου δηλωνω ότι απεχθάνομαι την προσωπολατρεια ασχέτως αν όλοι μας έχουμε πρότυπα. Το ακραίο σχόλιο μου για το μονο όπλο της ομάδας δυστυχώς είναι πολυ κοντα στην αλήθεια(και μόνο το γεγονός ότι η ΑΕΚ είναι σκετη απογοήτευση γινεται μεγαλύτερη απο το γεγονος ότι δεν γίνεται να παίζει έτσι μια ομαδα που έχει αυτόν τον κόουτσ έξηγει τον'αφορισμό' μου).
Τα όσα αναφερεις για τους δημ/φους κτλ με βρίσκουν απολυτως σύμφωνο και βρίσκονται στο πλαίσιο της γενικης παθογένειας.
προσωπικα δεν πανηγυρίζω για την 5η θέση όμως θα χαρω για την έξοδο στην Ευρωπη με τις συνθήκεςπου έχουν διαμορφωθεί.(για την ιστορία
χαρηκα πολυ για την νίκη μας με την ΜΙΛΑΝ όμως δεν παραβλεψα , ουτε ξεχνω το γεγονος ότι ή ιταλική ομαδα έχει 6-7 τετ α τετ που τα εβλαλε ο ΣΟρεντίνο στο καλυτερο παιχνιδι του).
CHRKAN